04 Απριλίου 2011

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων

Με τεκμήρια η χορήγηση πέντε επιδομάτων, το ενιαίο μισθολόγιο και το κόψιμο του 13ου και 14ου μισθού, η μείωση μισθών μέσω επιχειρησιακών συμβάσεων,, οι μεταθέσεις των ένστολων με μόρια και τα δωρεάν ένσημα για ανέργους 55-64 ετών, είναι τα θέματα που κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων.

"Ε": "Τέλος το δώρο στο Δημόσιο".

"Ενταφιάζονται τα Δώρα Χριστουγέννων - Πάσχα και το επίδομα αδείας, καθώς και τα 53 επιδόματα, που ισχύουν σήμερα στο Δημόσιο, με την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου από την 1η Ιουλίου".

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Κάλεσμα σε καταξιωμένους νέου από τον Αντ. Σαμαρά".

"Πρόσκληση σε καταξιωμένους νέους, χωρίς προγενέστερη πολιτική εμπειρία, με διάθεση για προσφορά στην κοινωνία και με αγάπη για την πατρίδα, να πλησιάσουν τη Ν.Δ., απηύθυνε χθες ο Αντώνης Σαμαράς".

ΑΥΡΙΑΝΗ: "Ο ανιψιός ή ο θείος τα είχαν βουτήξει;".

"Ρωτάμε γιατί κυκλοφορούν φήμες ότι ο ανιψιός διεμήνυσε στους... αρμόδιους ότι του τα είχε αφήσει ο μακαρίτης ο μπάρμπας του και έντρομο το πολιτικό σύστημα τρέχει να κουκουλώσει το γιγαντιαίο σκάνδαλο για να μην τιναχθούν τα πάντα στον αέρα!!!".

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Επικίνδυνοι υπουργοί για την Ελλάδα!".

"Η ρήξη μεταξύ των επικίνδυνων για τη χώρα Ραγκούση - Παπακωνσταντίνου, το φιάσκο με τα στοιχεία για το κόστος λειτουργίας των διάφορων φορέων του δημόσιου τομέα, η γκάφα με τις λίστες των «απείθαρχων» και το «συγγνώμη λάθος»".

ΕΘΝΟΣ: "Με τεκμήρια η χορήγηση 5 επιδομάτων".

"Εκτακτη δέσμη μέτρων για τη μείωση του ελλείμματος ετοιμάζει η κυβέρνηση. Αποσκοπεί να συγκεντρώσει τουλάχιστον 4 δισ. ευρώ. Ψαλιδίζονται κοινωνικά επιδόματα. Σε πέντε απ΄αυτά οι δικαιούχοι θα προκύπτουν από συνυπολογισμό των τεκμηρίων διαβίωσης και του εισοδήματος".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Πατροκοσμάς: Στην βόρειο Ηπειρο θα γίνει ο Αρμαγεδδών".

"Ο μεγάλος Αγιος της Ορθοδοξίας, Εθνεγέρτης Κοσμάς ο Αιτωλός -που εκτελέστηκε από τους Τούρκους κατόπιν προδοσίας των Εβραίων- έχει προσδιορίσει ότι εντός του 2014 θα γίνει η μεγάλη ανατροπή των πάντων. Και μάλιστα, όπως λέγει, τούτο θα συμβεί, αρχής γενομένης από την Β. Ηπειρο, όταν θα συμπέσουν δύο Πασχαλιές μαζί και θα έχουν συμπληρωθεί τρεις γενιές από την έναρξη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου (για κάθε γενιά αριθμεί περίπου 25 έτη)".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Διαφωνεί με τη φορολογική πολιτική και ο Νίκος Παπανδρέου".

"Θεωρεί εντελώς αναποτελεσματικά τα μέτρα και τις ποινές που προβλέπονται στο φορολογικό νομοσχέδιο. Την ίδια ώρα ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Προβόπουλος επισημαίνει ότι οι μεταρρυθμίσεις έχουν κολλήσει. Θαρραλέα ομολογία του Ανδρέα Λοβέρδου και αιχμή για το προεκλογικό σύνθημα του Γ. Παπανδρέου «Λεφτά υπάρχουν»".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Δωρεάν ένσημα για άνεργους 55-64 ετών".

"Ο εργοδότης και ο ΟΑΕΔ θα μοιράζονται το κόστος της αυτασφάλισης. Αιτήσεις από τους δικαιούχους αμέσως μετά την υπογραφή της απόφασης".

ΕΣΤΙΑ: "Ο Στέφανος Μάνος απαντά στον Economist".

"Εδώ και 20 χρόνια υποστηρίζω την ανάγκη περιορισμού της κρατικής δαπάνης. Εις μάτην όμως. Η κυβέρνηση δεν διανοείται να θίξει «τα κεκτημένα» και «τα κατεστημένα». Οπως άλλωστε δεν διανοείτο και η προηγούμενη κυβέρνηση του κ. Καραμανλή. Εστω και αν έτσι οδηγούμαστε στη βέβαιη χρεωκοπία".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Μείωση μισθών μέσω επιχειρησιακών συμβάσεων".

"Την περικοπή των μισθών στο Δημόσιο μέσω του ενιαίου μισθολογίου θα ακολουθήσει η μείωση των μισθών στον ιδιωτικό τομέα μέσω των επιχειρησιακών συμβάσεων. Το υπουργείο Εργασίας αναζητά τις 10 πρώτες πρόθυμες επιχειρήσεις, στις οποίες τα σωματεία των εργαζομένων θα δεχτούν να υπογράψουν τη συρρίκνωση των μισθών τους".

ΤΑ ΝΕΑ: "Με μόρια οι μεταθέσεις αξιωματικών".

"Με μόρια από υπηρεσιακά και κοινωνικά κριτήρια θα γίνονται από φέτος οι μεταθέσεις των αξιωματικών και επαγγελματιών οπλιτών των Ενόπλων Δυνάμεων. Οι αποφάσεις θα λαμβάνονται από Συμβούλια Μεταθέσεων με ex officio σύνθεση και όχι διορισμένα μέλη, ενώ παράλληλα προβλέπεται ότι όποιος ένστολος -πλην των στρατηγών- αμφισβητεί, έχει δικαίωμα προσφυγής".

City Press: "Σε σταυροδρόμι η κυβέρνηση".

"Την ώρα που η Ευρώπη ζητά από την Ελλάδα να δείξει ότι μπορεί να φέρει εις πέρας το δύσκολο πολιτικό έργο της επιστροφής της χώρας στη δημοσιονομική ευταξία, τόσο εντός της κυβέρνησης όσο και εντός του ΠΑΣΟΚ παρατηρείται δυστοκία στην εφαρμογή των προβλέψεων του μνημονίου".

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: "Κρίσιμη δίκη για τον Π. Ψωμιάδη".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Σε επιτήρηση το μισό Χ.Α. Αλλες 26 εισηγμένες σε ειδικό καθεστώς".

"Η κρίση αλλάζει το χάρτη στο Χρηματιστήριο. Την Πέμπτη το Δ.Σ. αποφασίζει τη μετάταξη 26 εισηγμένων σε καθεστώς επιτήρησης. Ετσι, ο συνολικός αριθμός των εταιρειών που θα βρεθεί σε επιτήρηση, αναστολή ή στα ειδικά χαρακτηριστικά θα είναι περίπου ο μισός του συνόλου των εισηγμένων".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Αναζητούνται 16 δισ. για εξυπηρέτηση του χρέους".

"Διπλή ανησυχία για τα επιτόκια των εντόκων γραμματίων που θα εκδοθούν την επόμενη εβδομάδα, και για τα αποτελέσματα του ελέγχου της τρόικας που θα κρίνει την εκταμίευση της πέμπτης δόσης του δανείου, επικρατεί στο οικονομικό επιτελείο".