05 Απριλίου 2011

Μύλος στο ΠΑΣΟΚ-Βουλευτές εναντίον Παπ- Πάπακωνσταντίνου: "Δεν είπα ποτέ ότι δεν θα πάρω νέα μέτρα" :))

Κριτική, στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης άσκησαν οι γυναίκες βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, που απ' ότι φαίνεται έχουν μεγαλύτερους γεννητικούς αδένες από τους ευνουχισμένους ΠΑΣΟΚους και σφουγκοκολάριους της εξουσίας, σύμφωνα με πληροφορίες (δηλ. σύμφωνα με καρφί βουλευτή που τα ξερνάει όλα σε δημοσιογράφους), κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Κοινοβουλευτικού Τομέα Εργασίας (ΚΤΕ) Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ, παρόντος του υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου σε ρόλο σάκου του μπόξ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η βουλευτής Βάσω Παπανδρέου φέρεται να είπε ότι συνεχώς η κυβέρνηση λέει πως δεν θα πάρει νέα μέτρα, αλλά πάντα παίρνει, προσθέτοντας ότι απαιτείται άλλη πολιτική. Η κ. Παπανδρέου φέρεται επίσης, να ανέφερε πως είναι πολύ πιθανό το 2013 η χώρα να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση του χρέους της.

Σε παρέμβασή του στο σημείο αυτό ο σφουγκοκολάριος της εξουσίας, Κώστας Γείτονας, φέρεται να είπε πως "δεν μπορεί εμείς να ανοίγουμε τέτοια συζήτηση", ενώ και ο υπουργός Οικονομικών διευκρίνισε ότι δεν είπε πως δεν θα λάβει νέα μέτρα, αλλά πως δεν θα λάβει οριζόντια μέτρα.

Επιπλέον ο κ. Παπακωνσταντίνου, φέρεται ειπών " αν θέλετε μπορούμε να λέμε ότι είναι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, αλλά πρόκειται για μέτρα γιατί πρέπει να μειωθεί το έλλειμμα."

Από την μεριά της η βουλευτής Νάντια Γιαννακοπούλου φέρεται πως είπε ότι η κυβέρνηση δεν έχει πείσει για την ανάγκη να δωθούν 30 δισ ευρώ στις τράπεζες, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι ως αντιπολίτευση είχαμε "βγει στα κεραμίδια για τα 28 δισεκ" [που είχε δώσει η κυβέρνηση της ΝΔ στην αρχή της κρίσης] , αλλά τώρα κάνουμε κάτι ανάλογο.

Η κ. Γιαννακοπούλου τάχθηκε υπέρ της ρευστότητας στις τράπεζες με εγγυήσεις, ενώ σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, ο υπουργός Οικονομικών απάντησε ότι η χώρα χρειάζεται ισχυρό τραπεζικό σύστημα

Η αριστερά θα φωνάξει, αλλά πρέπει να δώσουμε τα 30 δισεκ ευρώ στις τράπεζες, φέρεται ότι είπε επί του ιδίου θέματος ο γνωστός κολαούζος κ. Γείτονας.

Επί του ιδίου θέματος ο βουλευτής Θανάσης Οικονόμου φέρεται ότι διατύπωσε την πρόταση οι τράπεζες να μην πάρουν το μερίδιο από τα 30 δισεκ που τους αναλογεί αν δεν προχωρήσουν σε συγχωνεύσεις.

Νιώθω ότι θέλω να υποστηρίξω την κυβέρνηση, αλλά δυσκολεύομαι με τις ανακολουθίες σας φέρεται ειπούσα η βουλευτής Σοφία Γιαννακά, προσθέτοντας ότι άλλα λέγαμε με την ακίνητη περιουσία του δημοσίου και άλλα κάνουμε, "πενήντα φορές" είπαμε ότι δεν θα πάρουμε νέα μέτρα και "πενήντα φορές" πήραμε.

Το ερώτημα αν γίνεται με παρέμβαση της Ελλάδας να μην γίνει η άνοδος των επιτοκίων της ΕΚΤ φέρεται να διατύπωσε ο βουλευτής Χρήστος Μαγκούφης, ο οποίος πρότεινε επίσης την δημιουργία Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Περιουσίας ώστε οι αποκρατικοποιήσεις να γίνουν με διαφάνεια.

Ο Μαγκούφης, όνομα και πράμα και γνωστός σφουγκοκολάριος της εξουσίας ΓΑΠ-ΠΑΠ, δεν εξέφρασε αντιρρήσεις για πώληση δημόσιας περιουσίας, αποκλείοντας, σύμφωνα με πληροφορίες, "τα νησιά", αλλά προσθέτοντας ότι αν υπάρχει κανα φιλετάκι του δημοσίου που μπορεί να πουληθεί γιατί να μην το δω΄σουμε κοψοχρονιά σε κανα δικό μας παιδί;