04 Απριλίου 2011

ΑΠΕ σημαίνει Αθηναϊκό Πρακτορείο ειδήσεων ή Απόλυτη Πασοκική Ενημέρωση;

Την Παρασκευή συζητήθηκε στη Βουλή Επερώτηση της ΝΔ αρμοδιότητας του Υπουργείου Ανάπτυξης, σχετικά με τις καθυστερήσεις που εμφανίζονται στους ρυθμούς απορροφητικότητας του ΕΣΠΑ. Το ρεπορτάζ που συντάχθηκε από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων για την εν λόγω κοινοβουλευτική διαδικασία έχει τίτλο «Επερώτηση ΝΔ για καθυστερήσεις στο ΕΣΠΑ». Στο κείμενο, που αριθμεί 512 λέξεις, τα σημεία της ομιλίας - απάντησης του αρμόδιου Υπουργού κ. Χρυσοχοϊδη καταλαμβάνουν 431 λέξεις. Η επιχειρηματολογία αντίθετα της επερωτούσας αξιωματικής αντιπολίτευσης στο σύνολό της καταλαμβάνει έκταση… 81 λέξεων.

Στο ρεπορτάζ προηγούνται μια σειρά από θέσεις που ανέπτυξε ο Υπουργός κ. Χρυσοχοϊδης, μεσολαβούν, κατά παραχώρησιν μάλλον, ελάχιστες λέξεις από την τοποθέτηση του πρώτου επερωτώντος βουλευτή της ΝΔ κ. Χατζηδάκη, αγνοούνται οι τοποθετήσεις των υπολοίπων βουλευτών της ΝΔ, καθώς και του κοινοβουλευτικού της εκπροσώπου κ. Μαρκόπουλου και, τελικώς, η αναφορά στις θέσεις του κ. Χατζηδάκη χρησιμοποιείται ως αφορμή για μια εκ νέου παράθεση θέσεων του κ. Χρυσοχοϊδη και επιθέσεων προς τη ΝΔ.

Πέραν του ότι αποσιωπούνται βασικές θέσεις της επερώτησης της ΝΔ εμφανίζεται ο κ. Χρυσοχοϊδης να απαντά σε θέσεις της ΝΔ που ποτέ δεν παρουσιάστηκαν προηγουμένως.

Είναι απολύτως σαφές ότι το κείμενο μεταφέρει μόνο τις κυβερνητικές θέσεις.

Δυστυχώς προστίθεται σε μια σειρά από κείμενα του ΑΠΕ που υποτιμούν τις θέσεις της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και λειτουργούν στηρίζοντας την κυβερνητική προπαγάνδα.

Τελικά, τι άραγε σημαίνει το ΑΠΕ;

Το ΑΠΕ σημαίνει την Απόλυτη Πασοκική Ενημέρωση.