03 Μαΐου 2011

Γ. Μιχελάκης: Στις 12 Μαΐου το "Ζάππειο 2"-"Κανένα σχόλιο" για Μητσοτάκη-Μπακογιάννη- σχόλια για δηλώσεις κυβερνητικών και την επένδυση του "Ελληνικού

http://www.kerdos.gr/Images/%CE%BC%CE%B9%CF%87%CE%B5%CE%BB%CE%B1%CE%BA%CE%B7%CF%83_.jpgΣτις 12 Μαΐου τελικά θα παρουσιάσει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνης Σαμαράς στο Ζάππειο το επικαιροποιημένο πρόγραμμα της ΝΔ για την έξοδο από την κρίση.

Όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης, την επόμενη μέρα, στις 13 του μηνός, ο κ. Σαμαράς θα συναντηθεί με την τρόικα μετά από σχετικό αίτημά της.

Με τη στερεότυπη φράση εξάλλου, "κανένα σχόλιο", απάντησε ο εκπρόσωπος της ΝΔ στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων, σχετικά με τις δηλώσεις της Ντόρας Μπακογιάννη για την ανάγκη εθνικής συναίνεσης και τις πρόωρες εκλογές, αλλά και για τα όσα δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης για τη στήριξη της κυβέρνησης.

Σε ερώτηση όμως, για το αν οι εκλογές θα μπορέσουν να αποτελέσουν λύση απέναντι στον κίνδυνο χρεοκοπίας της χώρας, ο κ. Μιχελάκης μίλησε για "σενάρια καταστροφολογίας που ξεκινούν μέσα από την κυβέρνηση" και αναφέρθηκε συγκεκριμένα σε δηλώσεις του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Θεόδωρου Πάγκαλου για την αναδιάρθρωση.

Πρόσθεσε μάλιστα, ότι σε κείμενο του κυβερνώντος κόμματος, που αφορά το χθεσινό βασικό σχολιασμό, γινόταν λόγος για "χώρα στην εντατική", τονίζοντας ότι με τέτοιες δηλώσεις "η κυβέρνηση έχει ευθύνη για τη σπίλωση της χώρας στο εξωτερικό".

Όσον αφορά το ενδεχόμενο συνεννόησης των πολιτικών δυνάμεων της χώρας, ο κ. Μιχελάκης τόνισε χαρακτηριστικά πως "τα αρραβωνιάσματα πότε με τον ένα και πότε με τον άλλο πηγάζουν από όσους φοβούνται αυτοδύναμη ΝΔ του Αντώνη Σαμαρά".

"Οι δηλώσεις αμφισβήτησης της αξιοπιστίας και της αποτελεσματικότητας της κυβέρνησης από υπουργούς και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ παίρνουν πλέον μορφή χιονοστιβάδας", δήλωσε ο εκπρόσωπος της ΝΔ, ο οποίος και επεσήμανε πως οι βασικοί άξονες της κριτικής της ΝΔ υιοθετούνται και εκφράζονται δημόσια από κορυφαία κυβερνητικά στελέχη και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι μάλιστα, όπως τόνισε, χρησιμοποιούν βαρύτατους και ευτελεστικούς χαρακτηρισμούς.

Ο κ. Μιχελάκης παρουσίασε δηλώσεις υπουργών και βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και επεσήμανε πως και "οι ίδιοι πλέον αναγνωρίζουν ότι δεν έχουν σχέδιο, ομολογούν ότι ευθύνονται για τα σημερινά αδιέξοδα και την ικανότητα της κυβέρνησης να βγάλει τον τόπο από την κρίση."

Για το "Ελληνικό" και τον ρόλο του Αθεμπίγιο (στις 4 θα αποκαλύψουμε τα ψέματα Παμπούκη για το ρόλο του Αθεμπίγιο και θα απαντήσουμε στα ερωτήματα Μιχελάκη...)

Την ξεκάθαρη θέση της κυβέρνησης για το τί πραγματικά συμβαίνει με το "Ελληνικό", ζητά η ΝΔ μετά και το στετικό σημερινό δημοσίευμα της "Ελευθεροτυπίας". Ο εκπρόσωπος του κόμματος τόνισε κατά την τακτική ενημέρωση των πολιτικών συντακτών πως "μετά το φιάσκο της επένδυσης στον Αστακό, η δεύτερη μεγάλη επενδυτική εξαγγελία της κυβέρνησης βρίσκεται στον αέρα" και ζήτησε να μάθει για τον "αδιαφανή ρόλο της διαδικασίας και το ρόλο του Ισπανού αρχιτέκτονα Χοσέ Αθεμπίγιο".

Ο κ. Μιχελάκης ζήτησε από την κυβέρνηση να μάθει γιατί προτιμήθηκε η διαδικασία της απευθείας ανάθεσης για την επένδυση του Ελληνικού, αν η εταιρία Barcelona Strategic Urban Systems είναι πράγματι τεχνικός σύμβουλος για την αξιοποίηση της έκτασης του αεροδρομίου και ποια είναι η αμοιβή της, αν υπάρχει σχέση του Ισπανού Αρχιτέκτονα Αθεμπίγιο με την εταιρία και αν ο κ. Αθεμπίγιο αμείβεται για τις υπηρεσίες του από την ελληνική κυβέρνηση.