06 Μαΐου 2011

Τώρα παραδέχονται ότι συμμετείχε στη συνάντηση ο Παπ

http://www.ccg.public.lu/chateau/photos/chateau02.jpgΜε ανακοίνωση που έβγαλε πριν λίγο του ΥΠΟΙΚ παραδέχεται ότι συμμετείχε στη συνάντηση ο Παπακωνσταντίνου!!! Αν και μικρή σημασία είχε αν συμμετείχε ή όχι μιας και άλλοι αποφασίζουν και προφανώς τον κάλεσαν για να του ανακοινώσουν τις αποφάσεις τους...

Πριν διαβάσετε την ανακοίνωση που ακολουθεί στο τέλος να σας πούμε ότι μας κρύβουν:

Η συνάντηση έγινε στο Château de Senningen που χρησιμοποιείται για συναντήσεις της Κυβέρνησης του Λουξεμβούργου. Στη συνάντηση συμμετείχαν οι Γερμανία, Γαλλία, Φινλανδία και Ολλανδία.Συζητήθηκε αν η διευκόλυνση προς την Ελλάδα θα αφορά την επιπλέον επιμήκυνση και την αύξηση του δανείου κατά 50 δις.

Επιπλέον συζητήθηκαν κάποια θέματα που αφορούν τη βοήθεια προς την Πορτογαλία και το αίτημα της Ιρλανδίας να μειωθεί το επιτόκιο δανεισμού, μιας και οι άλλοι διαπραγματεύονται και προβάλουν αιτήματα σε αντίθεση μ' εμάς...

Η ανακοίνωση του Υπουργείου λέει:
Ο Υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, συμμετείχε σήμερα το απόγευμα σε σύσκεψη, την οποία συγκάλεσε ο Πρόεδρος του Eurogroup και Πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου, Ζαν Κλoντ Γιούνκερ.

Η έκτακτη αυτή σύσκεψη έγινε στο πλαίσιο της συνάντησης των Υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης που συμμετέχουν στο G20 και ο Υπουργός Οικονομικών κλήθηκε να συμμετάσχει για ανταλλαγή απόψεων σχετικά και με τις οικονομικές εξελίξεις στην Ελλάδα.

Είναι απολύτως προφανές ότι, στη συζήτηση αυτή ούτε συζητήθηκε ούτε ποτέ τέθηκε θέμα σχετικά με την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, όπως ανεύθυνα και για τους δικούς τους λόγους αναπαρήγαγαν διάφορα ξένα μέσα ενημέρωσης.

Η Ελληνική Κυβέρνηση παραμένει προσηλωμένη στην υλοποίηση του προγράμματος οικονομικής πολιτικής στο πλαίσιο της συμφωνίας με την ΕΕ, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ, για να βάλει τάξη στα δημόσια οικονομικά της χώρας και να μπει η Ελλάδα σε τροχιά βιώσιμης ανάπτυξης.