16 Μαΐου 2011

Απειλεί και εκβιάζει τους κατοίκους της Κερατέας ο Πάγκαλος

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEilGtJITnXIRwuDkG90d-lcLqCX8qoaQqODH62SKM6g-y5JDdHEhfK7rs0Ykl7Ez5Z5Uq2232mkna3KcpObf-tUozGiGQ7Yz0BqxMzBBKxa8DYRJeB50mFdJjmGztmTKUvUFsUWROXFuRg/s400/%CF%80%CE%B1%CE%B3%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CE%BF%CF%82+%CF%80%CE%B1%CF%84%CE%B1%CF%84%CE%B1%CE%BA%CE%B9%CE%B1Σε περίπτωση που δεν υλοποιηθεί το έργο στην Κερατέα, η Αττική θα γίνει Νάπολη από τα σκουπίδια, εκτιμά ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θεόδωρος Πάγκαλος, ενώ αφήνει αιχμές κατά του υπουργού Προστασίας του Πολίτη για την αποχώρηση των ΜΑΤ από την περιοχή. Για ακόμα μια φορά, ο κ. Πάγκαλος καταφέρεται κατά του ΣΥΡΙΖΑ, διατυπώνοντας την αποψη ότι βρίσκεται πίσω από τα επεισόδια στην Κερατέα.

Ο κ. Πάγκαλος παίρνει για ανοιχτά θέση για το ζήτηµα της δηµιουργίας ΧΥΤΑ µέσω απαντητικής του επιστολής προς κάτοικο της Κερατέας, την οποία έχουν στη διάθεσή τους τα «Νέα».

Σύμφωνα με την εφημερίδα λοιπόν, ο κ. Πάγκαλος αφού αναφέρει ότι συµφωνεί στη χωροθέτηση ΧΥΤΥ στην Ανατολική Αττική ήδη από το 2003 και είναι εναντίον σε κάθε περαιτέρω επιβάρυνση της ∆υτικής Αττικής, τονίζει σχετικά µε τη µέχρι πρότινος παρουσία της ΕΛ.ΑΣ. στην Κερατέα: «Όλους µας δυσαρέστησε η παρουσία αστυνοµικών δυνάµεων και βεβαίως τα επεισόδια που έγιναν. Όµως οι περισσότεροι παραβλέπουν και κανείς δεν λέει δηµόσια ότι η παρουσία τους κατέστη αναγκαία, γιατί ορισµένοι εισήλθαν στον χώρο κατασκευής του ΧΥΤΥ για να καταστρέψουν µηχανήµατα και να απαγορεύσουν µε τη βία τη συνέχιση των έργων. Αν η Πολιτεία επιτρέπει σε οποιονδήποτε να επιβάλλει µε τη βία τις απόψεις του, τότε δεν υφίσταται Πολιτεία, αφού επικρατεί ο "νόµος της ζούγκλας", δηλαδή το δίκαιο του ισχυρότερου».

«Αν δεν υλοποιηθεί τώρα ο περιφερειακός σχεδιασµός» εκτιμά ο κ. Πάγκαλος, «µέσα σε 2-3 χρόνια η πρωτεύουσα της Ελλάδας θα συναγωνίζεται τη Νάπολη, δηλαδή οι δρόµοι µας θα παρουσιάζουν το θέαμα που παρουσιάζουν μετά από δέκα ημέρες απεργίας των εργαζόµενων στα απορριµµατοφόρα».

Μάλιστα προσθέτει ότι αυτά θα συµβούν στην καλύτερη περίπτωση και εφόσον οι κάτοικοι Φυλής και ∆υτικής Αττικής συνεχίζουν να δέχονται τα αστικά στερεά απόβλητα διότι «αν ακολουθήσουν τον άλλο δρόµο για τον οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ επαίρεται, ποιος θα έχει το ανάστηµα να τους ψέξει;». Στο σηµείο αυτό βάλλει κατά του κ. Παπουτσή υπενθυµίζοντας πως η αντίδραση στον ΧΥΤΥ Γραµµατικού αναζωπυρώθηκε «αµέσως µόλις θεωρήθηκε ότι η κυβέρνηση υποχωρεί στο θέµα της Κερατέας».

Στην επιστολή ο κ. Πάγκαλος αναφέρει ότι έχει στοχοποιηθεί για το θέµα της Κερατέας και του Γραµµατικού, ενώ υποστηρίζει πως «δέχοµαι απειλές για τη ζωή µου και πρόσφατα δέχτηκα και επίθεση στα Καλύβια που οργανώθηκε από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Τα ίδια στελέχη που οδήγησαν την Κερατέα στα σηµερινά αδιέξοδα και πρωταγωνιστούν στα επεισόδια στην περιοχή».

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης «δεν υπάρχει πια χρόνος» και αν δεν ολοκληρωθούν τα έργα µέσα στο 2011 η Ελλάδα θα χάσει 12,6 εκατ. ευρώ και θα πληρώσει πρόστιµα (2 εκατ. κατ’ αποκοπή και 200.000 ευρώ κάθε ηµέρα)». «Συνυπολογίστε επίσης και 2,4 εκατ. ευρώ που φαίνεται να στοίχισε η αστυνοµική επιχείρηση στην Κερατέα», συμπληρώνει ο κ. Πάγκαλος.

«Όλα αυτά τα µυθώδη ποσά πληρώθηκαν ή πρόκειται να πληρωθούν από τον ελληνικό λαό, τον Έλληνα φορολογούµενο πολίτη, τη στιγµή που µισθοί και συντάξεις µειώθηκαν και βρισκόµαστε αντιµέτωποι µε τη µεγαλύτερη οικονοµική κρίση της µεταπολιτευτικής µας ιστορίας» καταλήγει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

tvxs.gr