23 Μαΐου 2011

Ευρ.Στυλιανίδης: "Δεν υπάρχει καμία διαφωνία να στηρίζει κανείς μέτρα, με τα οποία συμφωνεί και αυτό θα το πράξουμε"

« Δεν υπάρχει καμία διαφωνία να στηρίζει κανείς μέτρα, με τα οποία συμφωνεί και αυτό θα το πράξουμε. Δε μπορούμε όμως να δώσουμε εξουσιοδότηση εν λευκώ στον πρωθυπουργό, ιδιαίτερα όταν η κεντρική φιλοσοφία, η κεντρική κατεύθυνση της πολιτικής είναι αδιέξοδη και πολλαπλασιάζει τα προβλήματα αντί να τα επιλύει» υπογράμμισε ο βουλευτής της ΝΔ Ευριπίδης Στυλιανίδης, μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ.

Ο κ. Στυλιανίδης είπε ότι υπάρχει διαφορά στην αντιμετώπιση της χώρας από το ρόλο του εταίρου και από το ρόλο του δανειστή και τόνισε :«ο δανειστής εύλογα θέλει να πάρει τα λεφτά του. Από την άλλη πλευρά το χρέος μιας κυβέρνησης είναι να προασπίζει την κοινωνικής συνοχή και κινητικότητα και την αναπτυξιακή προοπτική της χώρας. Αυτό πρέπει να είναι η πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησης. Όχι απλά η ικανοποίηση των δανειστών. Αν αυτό συνδυάζεται και με τη συνέπεια έναντι των δανειστών είναι το ιδανικό. Πρέπει λοιπόν να βρούμε ένα σωστό μείγμα για να μπορούμε να ισορροπήσουμε την κατάσταση.»

Επέμεινε ότι η κυβέρνηση πρέπει να κάνει στροφή στην πολιτική της, τάχθηκε κατά των πρόωρων εκλογών και επεσήμανε: «η αντιπολίτευση έχει αποτελέσει φρένο στις επιθυμίες των δανειστών. Αρνούμενη να ψηφίσει δανειακές συμβάσεις και το μνημόνιο, ουσιαστικά εμπόδισε την εκχώρηση εθνικής αρμοδιότητας στα διεθνή κέντρα. Δεν θα υπογράψουμε εκ των υστέρων τη νομιμοποίηση της εκχώρησης της εθνικής κυριαρχίας, όπως την είχε προαναγγείλει ο πρωθυπουργός»