22 Μαΐου 2011

Συνέντευξη Ντ. Μπακογιάννη στην Real News

http://3.bp.blogspot.com/_lDyX17ZzU4s/TMvoRoVkpXI/AAAAAAAAN5g/SZBZ4OShIgo/s1600/00000+1111+%CE%B1+22+2+3++b+2+22+b+2+22+b.jpgΥπέρ μιας κυβέρνησης προσωπικοτήτων, την οποία θεωρεί μάλιστα ως τη μοναδική ρεαλιστική λύση για τη διάσωση της χώρας, τάσσεται η Ντόρα Μπακογιάννη. Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα “Real News” δεν αποκλείει τη συνεργασία με τη ΝΔ, μιλά για ανάγκη εξεύρεσης κοινού τόπου μεταξύ όλων των κομμάτων και λέει ευθέως ότι «αν η συναίνεση δεν επιτευχθεί τώρα, τότε θα γίνει αναγκαστικά μετά από εκλογές».

«Η Ελλάδα βρίσκεται σε δυσκολότερη κατάσταση από αυτή πέρυσι. Βρίσκεται σε δυσκολότερη κατάσταση γιατί δεν εφάρμοσε κανένα μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα» δηλώνει η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, ασκώντας έντονη κριτική στην κυβέρνηση για την οποία λέει χαρακτηριστικά πως «έχουμε υπουργούς που αρνούνται συνειδητά να εφαρμόσουν τους νόμους που οι ίδιοι ψήφισαν. Αυτό είναι τραγέλαφος»

Έντονη είναι η κριτική της Ντόρας Μπακογιάννη και προς τον Αντώνη Σαμαρά, τον οποίο κατηγορεί για διγλωσσία αναφέροντας πως «ο κ. Σαμαράς είναι δίγλωσσος και προς το εσωτερικό και προς το εξωτερικό. Άλλα λέει στο εξωτερικό και άλλα στο εσωτερικό»

Η ίδια «βλέπει» πάντως προοπτική συνεργασίας με τη Νέα Δημοκρατία αφού, όπως λέει, μια σειρά προτάσεων στο Ζάππειο ΙΙ είναι προτάσεις του κόμματός της. «Στο πεδίο των διακηρύξεων συμφωνούμε και μπορούμε να αναζητήσουμε πεδίο συμφωνίας χωρίς κανένα πρόβλημα», αναφέρει χαρακτηριστικά.