06 Ιουνίου 2011

Άγριο χώσιμο Μίμη Ανδρουλάκη σε Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΓΑΠ: Θεωρεί τον ΓΑΠ αλαζόνα και την Κυβέρνησή ανίκανη να μας βγάλει απ' το αδιέξοδο που δημιούργησε!

Τον Γιώργο Παπανδρέου κατηγορεί ως αλαζόνα ο Μίμης Ανδρουλάκης ενώ παραδέχεται ουσιαστικά ότι το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να μας βγάλει απ' το αδιέξοδο που το ίδιο δημιούργησε "ξοδεύοντας πολύτιμο κεφάλαιο εμπιστοσύνης" που είχε προφανώς η χώρα επί Καραμανλή!!!

Ταυτόχρονα θέτει το δίλημμα προς τις ηγεσίες του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, να πάρουν «από κοινού μια ύστατη πρωτοβουλία για τη σωτηρία της χώρας», ή να οδηγήσουν «άμεσα τη χώρα σε εκλογές με πραγματικές και όχι μυθιστορηματικές προγραμματικές ατζέντες για τη σωτηρία και την επανεκκίνηση της χώρας», θέτει με μακροσκελή δήλωσή του ο βουλευτής Β΄ Αθήνας του ΠΑΣΟΚ Μίμης Ανδρουλάκης.

Ο βουλευτής τηρεί σχεδόν ίσες αποστάσεις από το κόμμα του και τη ΝΔ. Στο ΠΑΣΟΚ καταλογίζει ότι «ο ηγετικός πυρήνας της κυβέρνησης αγνόησε με επιδεικτική αλαζονεία όλες τις έγκαιρες προειδοποιήσεις κινδύνου και ξόδεψε πολύτιμο κεφάλαιο εμπιστοσύνης». Και την ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι «εν μέσω χρεοκοπίας της χώρας νοιάζεται μόνο να κάνει ταμείο».

Ο κ. Ανδρουλάκης επικρίνει και τη στάση πολύ ισχυρών ομάδων επιρροής στην Ελλάδα. Σχετικά αναφέρει ότι «ισχυρές ομάδες επιρροής στην Ελλάδα σε διαφορετικά κοινωνικά στρώματα θέτουν το εκβιαστικό δίλημμα: Ή διατηρείτε άθικτα όλα τα δεδομένα και τις συνήθειες της εποχής της φούσκας και των δανεικών… ή ρισκάρουμε να προκαλέσουμε χάος και την άμεσε χρεοκοπία της χώρας».

Θεωρεί ότι η δήλωση της Μ. Δαμανάκη περί σεναρίων εξόδου της χώρας από το ευρώ έγινε κατά λάθος, παραδεχόμενος, ωστόσο ότι ο «εκβιασμός» είναι υπαρκτός. Επίσης θεωρεί ότι οι «αγανακτισμένοι» της Γερμανίας, της Φινλανδίας και της Ολλανδίας και τα κοινοβούλια αυτών των χωρών απαιτούν από την Ελλάδα: «ή δέχεστε μια εξουθενωτική λιτότητα ή δεν εγκρίνουμε το νέο δάνειο και συνεπώς σας οδηγούμε σύντομα σε χρεοκοπία».