27 Ιουνίου 2011

Απάντηση Χρυσοχοΐδη στις κατηγορίες ΝΔ περί μη απορρόφησης ΕΣΠΑ: Έχετε δίκιο αλλά ΘΑ, ΘΑ, ΘΑΘΑΘΑΘΑ

Όπως γράψαμε σε προηγούμενη ανάρτηση σήμερα οι Χατζηδάκης-Λέγκας κατηγόρησαν την Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ ότι δεν απορροφά τα κονδύλια του ΕΣΠΑ όπου επί ΝΔ ήμασταν 5οι σε απορρόφηση και σήμερα 13οι. Η απάντηση του Mike εκπληκτική! Δεν αμφισβητεί τίποτα απ΄όσα είπαν οι της ΝΔ και δεν παραθέτει κανένα στοιχείο για να τ' αμφισβητήσει!! Το μόνο που λέει είναι ότι θα εφαρμόσει νέες διαδικασίες λες και δεν είναι κοντά 2 χρόνια κυβέρνηση!!!

Διαβάστε την ανακοίνωσή του και της ΝΔ:

Η άμεση και ταχεία απορρόφηση των πόρων του ΕΣΠΑ, με νέες ευέλικτες διαδικασίες, είναι εθνικός στόχος, ώστε να ενισχύσουμε τα έργα υποδομών και την επιχειρηματικότητα.

Σήμερα η Ευρώπη, δια στόματος του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, δημιουργεί προϋποθέσεις διαπραγμάτευσης για την επιτάχυνση και την αξιοποίηση του ΕΣΠΑ. Το υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας συζητά και διαπραγματεύεται εδώ και μήνες λύσεις απλοποίησης και αναθεώρησης του ΕΣΠΑ, ώστε να υπηρετήσουμε τον εθνικό στόχο.

Είναι σαφές ότι οι εμπνευστές και δημιουργοί του πλέον γραφειοκρατικού συστήματος διαχείρισης κοινοτικών πόρων βρίσκονται σε σύγχυση, αλλά οφείλουν να συμπαρασταθούν στη διαπραγμάτευση που διεξάγεται αυτή τη στιγμή προς όφελος της χώρας.