22 Ιουνίου 2011

Σ. Γιαννακά: Θα κάνω μια κολοτούμπα και θα πω ότι καλύφθηκα από τις αλλαγές στο Μεσοπρόθεσμο

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiOzMX0Rt6yjoXYqFlxP5exWJQQxawUniYO-OGbgmRPVJGQ7w9u4IDg8rpW-bss3cYOjXZbBOzZMGDRiiRhRssNPSl-15W8D51jV1iT5e6U-2fBej0p6eo5dj1ySw_oyk-RrHHZ1_2ah-hw/s400/%CE%93%CE%99%CE%91%CE%9D%CE%9D%CE%91%CE%9A%CE%91.jpgΤην εκτίμηση ότι έχουν καλυφθεί οι διαφωνίες των περισσοτέρων από τους 16 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που είχαν υπογράψει το σχετικό κείμενο εξέφρασε η Σοφία Γιαννακά, μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ και σημείωσε ότι η ίδια έχει καλυφθεί.

«Ο νυν υπουργός Οικονομικών, ο κ. Βενιζέλος, μας υποσχέθηκε χθες, μιλώντας στη βουλή, ότι συζήτηση θα γίνει, θα κουβεντιάσουμε διεξοδικά μέχρι να ψηφιστεί το μεσοπρόθεσμο. Πιστεύω, σε ό,τι με αφορά τουλάχιστον, πως με τις διορθώσεις που έχουν γίνει στο μεσοπρόθεσμο επί το θετικότερο για τους Έλληνες πολίτες, με την εξήγηση που μας έχει δώσει ο κ. Βενιζέλος, με την προϋπόθεση ότι και οι ιδιωτικοποιήσεις θα κριθούν μια προς μια, ώστε να μπορέσουν να γίνουν κάποιες αλλαγές -όποιες όπου και όταν χρειαστεί, εκτιμώ ότι εν πολλοίς σε ό,τι με αφορά προσωπικά έχουμε καλυφθεί. Μπορούμε τώρα πραγματικά να κάνουμε την υπέρβαση, να πούμε προφανώς ναι στο μεσοπρόθεσμο, ξεπερνώντας το σκόπελο της κατεπείγουσας διαδικασίας. Πιστεύω αυτό που είπε και ο κ. Βενιζέλος, πρώτα τη σταθεροποίηση και μετά τη βελτίωση», δήλωσε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

Πάντως, ο βουλευτής Κοζάνης Αλέκος Αθανασιάδης επιμένει ότι θα καταψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο, λόγω της διαφωνίας του με την αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ, ενώ και η Χρύσα Αράπογλου δήλωσε χθες πως έχει διαφωνίες για την ΕΥΑΘ, χωρίς όμως να διευκρινίσει τί θα πράξει.

Σε ερώτηση για τις ιδιωτικοποιήσεις, η κα Γιαννακά απάντησε: «Οι ευαισθησίες κάποιων κοινοβουλευτικών στελεχών για την πώληση της ΔΕΗ, για παράδειγμα, είναι θεμιτές. Πιστεύω ότι και αυτές πρέπει να ακουστούν γιατί απηχούν και τις ανησυχίες των Ελλήνων. Εγώ δε βάζω κανένα τοπικό θέμα για καμία πώληση στο νομό Αιτωλοακαρνανίας από όπου κατάγομαι, δεν θα έβαζα ποτέ θέμα για την πώληση της ΔΕΗ ή του νερού. Έχω άλλη τοποθέτηση πάνω στο θέμα των ιδιωτικοποιήσεων. Πιστεύω ότι πρέπει να προχωρήσουμε με τολμηρά βήματα, πρέπει να περάσουμε σε μια ανάπτυξη που θα δίνει ελευθερία στη αγορά και στον ανταγωνισμό».