14 Ιουλίου 2011

Χατζημαρκάκης: Στην Οξφόρδη έμαθα τη μέθοδο c(Λ)opy paste-Πρύτανης: Αντιγραφή πάνω απ΄το 50% του διδακτορικού

Γράψαμε χθες για την αφαίρεση, από τον παν/μιο της Βόννης του διδακτορικού τίτλου του Ελληνογερμανού (έχει και τις δύο υπηκοότητες) "συγχωριανού της Μαρίας Δαμανάκη", του Γιώργου Χατζημαρκάκη. Μια αναμενόμενη εξέλιξη καθώς στην ιντερνετική πλατφόρμα vroniplag (που λειτουργεί κάπως σαν το wikipedia όπου ο καθένας μπορεί να συμβάλει) εδώ και 1,5 μήνα είχε αποδειχθεί ότι πάνω από το 70% της διδακτορικής διατριβής του Χατζημαρκάκη ήταν αυτούσια κομμάτια από άλλες εργασίες (σε κάποιες περιπτώσεις 2-3 σελίδες συνεχόμενες-δείτε την επόμενη εικόνα όπου με κόκκινο είναι σημειωμένες οι σελίδες με το 75% της σελίδας να είναι αντιγραφή) χωρίς να σημειώνεται εμφανώς, πχ. με εισαγωγικά ή πλάγια γράμματα, ότι επρόκειτο για κόπο άλλων.

Gc plag graphic.png
Αυτό όμως είναι το λιγότερο γιαυτό και στην απάντησή του ο Ευρωβουλευτής των Φιλελευθέρων, που ήταν φαβορί και για τη θέση του Προέδρου της επιτροπής Οικονομικών της Ευρωβουλής (η οποία χήρεψε όταν η συνάδελφός του και επίσης φιλελεύθερη Silvana Koch-Mehrin πιάστηκε επίσης να έχει αντιγράψει το διδακτορικό της και της αφαιρέθηκε ο τίτλος) απαντάει εύκολα και χαλαρά λέγοντας:
"Το διδακτορικό μου είναι οριακή περίπτωση. Το ότι χρησιμοποίησα ένα τρόπο σήμανσης για αναφορές από άλλες εργασίες, που σήμερα δεν είναι αποδεκτός [λες και τότε, το 2000, επιτρέπονταν να αντιγράφεις 2-3 σελίδες χωρίς εισαγωγικά] με στεναχωρεί πολύ. Είμαι ανακουφισμένος που το παν/μιο δεν με κατηγόρησε για πρόθεση παραπλάνησης και είδε μόνο "λάθη" στη σήμανση των ξένων αναφορών [παρακάτω θα δείτε γιατί τον κατηγόρησε και του αφαίρεσε τον τίτλο το πάν/μιο].

Ότι πηγή χρησιμοποίησα αναφέρεται σε παραπομπές και στη βιβλιογραφία. Το Πανεπιστήμιο της Βόννης κατακρίνει ότι δεν είναι ξεκάθαρη η σήμανση του δικού και ξένου κειμένου. Άρα δεν έχω ξένο κείμενο χωρίς να αναφέρω πηγή [γι αυτό το λόγο αφαιρέθηκε το διδακτoρικό του Υπ. Εθνικής Άμυνας της Γερμανίας πριν μερικούς μήνες], απλά δεν έβαζα εισαγωγικά.

Πολλές φορές είναι δύσκολο να παραδεχόμαστε λάθη. Δυνατός είναι όμως όποιος μαθαίνει από λάθη. Με το διδακτορικό ήθελα να ολοκληρώσω τις σπουδές μου. Αυτή η επιθυμία μου ισχύει ακόμα και γι' αυτό θα ξεκινήσω τη συγγραφή ενός νέου διδακτορικού"
Παρόλο λοιπόν που ο Χατζημαρκάκης λέει ότι διδάχθηκε απ' τα λάθη του... κάθε άλλο παρά διδάχθηκε, μιας και συνεχίζει να μας κοροϊδεύει λες και είμαστε αγράμματοι βοσκοί.
Αν παρατηρήσετε στη δήλωσή του λέει μιλάει μόνο για το τεχνικό θέμα των εισαγωγικών που δεν έβαζε και όπως στην εργασία του παραπλανούσε τους αναγνώστες, αφήνοντάς τους να πιστεύουν ότι διαβάζουν δικές του απόψεις και συμπεράσματα, έτσι και τώρα μας παραπλανά ότι η αφαίρεση του τίτλου είναι "οριακή" επειδή δεν έβαλε σωστά τα εισαγωγικά.
Μερικές μέρες πριν μάλιστα, είχε το θράσος να βγει στην ΤιΒι και να πει ότι τον τρόπο που παρουσίαζε τα ξένα κείμενα στο διδακτορικό του τα εμπνεύστηκε κατά την τρίμηνη παραμονή του στην Οξφόρδη του 1996!!! Οπότε φαντάζεστε τι γιούχα έφαγε από φοιτητές που κάνουν διδακτορικό στην Οξφόρδη... και όλος ο κόσμος γελάει με τις απαράδεκτες δηλώσεις του ότι έβαλε στον τάφο του παππού του το διδακτορικό του μιας και ήταν ο πρώτος σπουδαγμένος της οικογένειας...

Για να τελειώνουμε όμως με τον "Ελληναρά" να σας πούμε ότι στην ανακοίνωσή του το Πανεπιστήμιο λέει ότι εκτός του "τεχνικού" θέματος, ότι δεν έβαζε εισαγωγικά παραπλανώντας τους αναγνώστες ότι αυτά που διαβάζουν είναι δικά του, το σημαντικό για την ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση για την αφαίρεση του τίτλου ήταν ότι

πάνω από το 50% [στην πραγματικότητα πάνω από 70% αλλά το πάν/μιο αποφεύγει να το πει για να μη γίνει τελείως ρόμπα και το ίδιο] είναι αντιγραφή από άλλες εργασίες και αυτό δεν έχει να κάνει με το αν έβαζε η δεν έβαζε εισαγωγικά!!!

Σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο "αυτό δεν πληρεί τις προδιαγραφές της συγγραφής ενός διδακτορικού, το οποίο πρέπει να είναι μια επιστημονική εργασία που έγραψε κάποιος μόνος του". Ενώ ο Πρύτανης συμπλήρωσε ότι «στο μέλλον θα πάρουμε κάποια μέτρα ώστε να αποφύγουμε τέτοια "κόλπα"»

Αυτός είναι λοιπόν ο λόγος της αφαίρεσης του διδακτορικού και όχι ότι δεν έβαλε σωστά τα εισαγωγικά...
Αλλά τι να περιμένει κανείς από τον Ελληναρά όταν την περασμένη βδομάδα σε ομιλία του στο παν/μιο του Τrier ζήτησε τον καλύτερο ποιοτικό έλεγχο των Πανεπιστημίων!!

Βέβαια τον τελευταίο καιρό ο άνθρωπος που πέρσι ζητούσε την φυλάκιση του "απατεώνα Αλογοσκούφη" το έχει αλλάξει το παραμύθι και όσοι τον άκουσαν σήμερα στο ΣΚΑΪ [για τέτοιο θράσος μιλάμε: μετά την ξεφτίλα να βγαίνει στην ΤιΒι και να μας δίνει μαθήματα] θα νόμισαν ότι ακούνε τον Σαμαρά να μιλάει για ανάπτυξη κ.λπ

Στη Γερμανία βέβαια ο σαλτιμπάγκος τα γυρίζει όπως θέλει: Ενώ σε μια συνέντευξη τα χώνει στον ΓΑΠ και λέει χαρακτηριστικά: «Το πρωί λέει ότι θα παλέψει να βελτιώσει το Μεσοπρόθεσμο, το απόγευμα παραιτείται, το βράδυ κάνει ανασχηματισμό και την άλλη μέρα εξαγγέλλει δημοψήφισμα»... σε άλλη εφημερίδα τα χώνει στον Σαμαρά και παραπλανά τους Γερμανούς λέγοντας ότι ο Σαμαράς είναι ανεύθυνος και δεν δέχτηκε την παραίτηση ΓΑΠ, αποκρύπτοντας ότι ο ΓΑΠ ήταν αυτός που υπαναχώρησε.

Μέσα σ όλα αυτά έχει προτείνει και να γίνει κυβέρνηση από Έλληνες που είναι εξέχοντες προσωπικότητες στο εξωτερικό μη αποκλείοντας ότι θα μπορούσε να συμμετάσχει σε μια τέτοια Κυβέρνηση που θα κυβερνήσει τους "βλάκες και διεφθαρμένους" όπως μας έχει αποκαλέσει ο κύριος

Τέλος να επισημάνουμε ότι ο Ελληναράς δεν σκέφτεται ούτε κατά διάνοια να παραιτηθεί από Ευρωβουλευτής... αν παραιτηθεί ποιος θα σώσει τον κόσμο

Για όσους ξέρουν γερμανικά να και το βίντεο όπου ο Πρύτανης εξηγεί ότι το διδακτορικό του αφαιρέθηκε γιατί πάνω απ το 50% της εργασίας ήταν αντιγραφή