15 Σεπτεμβρίου 2011

Ταγμένος στον Πειραιά ο Βασίλης Μιχαλολιάκος

http://www.newsbomb.gr/photos/images/sized/articles/MICHALOLIAKOS_thumb-480x0.jpgΈνας χρόνος πέρασε από την παραίτηση του κ. Βασίλη Μιχαλολιάκου από το βουλευτικό αξίωμα, το οποίο υπηρέτησε επί 21 έτη συνεχώς στην Α’ εκλογική περιφέρεια Πειραιώς, για να διεκδικήσει το δημαρχιακό θώκο. Πριν από δώδεκα μήνες, ο σημερινός δήμαρχος του μεγάλου λιμανιού συγκρότησε τον συνδυασμό «Μας ενώνει ο Πειραιάς» με ανθρώπους νέους, άφθαρτους, αδιάφθορους και πετυχημένους για να δώσει νέα πνοή στην πόλη του.

Με αφορμή αυτήν την επέτειο ο κ. Βασίλης Μιχαλιολιάκος δεξιώθηκε τα στελέχη της δημοτικής παρατάξεώς του, τους φίλους, τους υποστηρικτές και τους πολίτες του Πειραιά σε μια σεμνή τελετή. Ύστερα από μια άκρως συγκινητική προβολή βίντεο ο δήμαρχος Πειραιώς έκανε μια σύντομη παρουσίαση των πρωτοβουλιών και των έργων που έχει αναλάβει από την πρώτη ημέρα που ανέλαβε.

Επιγραμματικά, ο κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος υπογράμμισε:

* Καθάρισε (κυριολεκτικά και μεταφορικά) η πόλη του Πειραιά από άκρη σε άκρη -και στα πέντε δημοτικά διαμερίσματά της.
* Δόθηκε ένα ισχυρό χτύπημα στο παρεμπόριο που ταλάνιζε την τοπική αγορά και είχε φέρει σε απόγνωση τους εμπόρους και τους καταστηματάρχες.
* Πληρώθηκαν έως και το τελευταίο λεπτό όλα τα χρεωστούμενα προηγουμένων περιόδων στους δημοτικούς υπαλλήλους, οι οποίοι πληρώνονται στην ώρα τους, χωρίς την παραμικρή καθυστέρηση.

Σε ό,τι αφορά στη λειτουργία του λιμανιού, ο δήμαρχος Πειραιώς σημείωσε πως ο λιμένας αποτελεί ιδιοκτησία της πόλης και θα επιστρέψει σ’ αυτήν σε σύντομο διάστημα. «Το κεντρικό κράτος έχει απλώσει το χέρι του πάνω από την πόλη αρπάζοντας τη μεγαλύτερη περιουσία του Δήμου Πειραιά, το λιμάνι του», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Εξήγησε πως δεν διανοείται κανείς ότι μπορεί να πουληθεί το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας σε ξένα ιδιωτικά συμφέροντα. Ξεκαθάρισε μάλιστα πως έχει καλλιεργηθεί ένα στερεότυπο που φέρει το δήμο Πειραιώς στη θέση του πιο χρεωμένου της χώρας. «Στην πραγματικότητα το κεντρικό κράτος είναι αυτό που οφείλει τα περισσότερα στον δήμο, συγκριτικά με όλους τους υπόλοιπους στην Επικράτεια», σχολίασε ο δήμαρχος.

Ο κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος τόνισε ότι οι εκτάσεις του Δημοσίου που βρίσκονται στα όρια του δήμου Πειραιώς θα περιέλθουν σ’ αυτόν ώστε να δημιουργηθούν υποδομές πρασίνου και μαζικού αθλητισμού.

Όσον αφορά στις πληροφορίες που φέρουν τον κ. Μιχαλολιάκο να παραιτείται αν προκηρυχθούν εκλογές για να επανεκλεγεί βουλευτής και να καλύπτει σημαντικό υπουργείο σε ενδεχόμενη κυβέρνηση του κ. Αντώνη Σαμαρά, ο δήμαρχος Πειραιώς σημείωσε ότι θα παραμείνει στη θέση του και αυτό αποτελεί επιλογή ευθύνης απέναντι στους συμπολίτες του, οι οποίοι τον περιβάλλουν με την εμπιστοσύνη τους. «Θα μείνω μακρυά από την κεντρική πολιτική σκηνή, όσο ο λαός του Πειραιά θα χρειάζεται την παρουσία μου», δήλωσε ο κ. Μιχαλολιάκος και καταχειροκροτήθηκε.