20 Σεπτεμβρίου 2011

Δεν είναι photoshop! Είναι απλά η ελληνική πραγματικότητα... για την οποία φταίει η Μέρκελ εννοείται.

Οχι, δεν ανακαλύφθηκε σπόρος που φυτρώνει... κολόνες της ΔΕΗ, και μάλιστα στην άσφαλτο. Απλά, στον καινούργιο δρόμο της εθνικής οδού Μυτιλήνης-Καλλονής, λίγο μετά τη διασταύρωση προς την Αγία Παρασκευή, υπάρχει εδώ και λίγες μέρες η ζωντανή απόδειξη του ότι η Ελλάδα είναι η χώρα όπου ευδοκιμεί η φαιδρά πορτοκαλέα, ενίοτε και η φαιδρή κολόνα της ΔΕΗ!

Και σαν να μην έφτανε αυτό, το ρεπορτάζ έδειξε πως, εκτός από την εικονιζόμενη, σύντομα η Λέσβος θα αποκτήσει άλλες τρεις τέτοιες κολόνες φυόμενες επί της εθνικής οδού, αυτή τη φορά στην περιοχή Λάμπου Μύλοι.

Στη νέα εθνική οδό λοιπόν Μυτιλήνης - Καλλονής, η πρώτη ασφαλτόστρωση στο νέο τμήμα της και λίγο πριν παραδοθεί το έργο στην κυκλοφορία έγινε, αν και στη μέση του δρόμου υπάρχει μια κολόνα της ΔΕΗ. Η ανάδοχος εταιρεία ζήτησε από τη Δ1 Διεύθυνση του υπουργείου Υποδομών, που είναι ο φορέας υλοποίησης του έργου, να μετατοπιστεί η κολόνα προκειμένου να συνεχιστούν οι εργασίες. Μαζί με αυτήν και άλλες τρεις κολόνες στην περιοχή Λάμπου Μύλοι. Οι οποίες πρέπει αμέσως να μετακινηθούν για να ξεκινήσει και εκεί το έργο του νέου οδικού τμήματος.

Ομως το υπουργείο Υποδομών καθυστέρησε να εγκρίνει την πίστωση για την πληρωμή της ΔΕΗ, οπότε η τελευταία δεν μετατόπισε την κολόνα, φοβούμενη μήπως το αρμόδιο υπουργείο τελικά δεν πληρώσει τη δαπάνη, που ας σημειωθεί ότι εγκρίθηκε σε επίπεδο γενικού γραμματέα Υποδομών, αλλά δεν εκταμιεύτηκε.

Δεδομένου του παραπάνω τραγέλαφου, η εργοληπτική εταιρεία ξεκίνησε την πρώτη στρώση ασφάλτου και κατά πάσα πιθανότητα σήμερα να ξεκινήσει και η δεύτερη και τελική ασφαλτόστρωση του δρόμου. Του μοναδικού δρόμου στην Ευρώπη που θα έχει κολόνα φωτισμού στη μέση του όταν δοθεί στην κυκλοφορία. Αν φυσικά στο μεταξύ δεν έχει δεήσει η ΔΕΗ να μεταφέρει την κολόνα, δείχνοντας εμπιστοσύνη στις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου ότι θα πληρώσουν το κόστος μεταφοράς. Προσωρινά, η κυκλοφορία διεξάγεται μέσω παράπλευρου βοηθητικού δρόμου που έχει κατασκευαστεί.