25 Οκτωβρίου 2011

Ποιοί στηρίζουν πραγματικά τον Παπανδρέου και γιατί ποτέ δεν θα έχουμε συγκυβέρνηση

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgDQJy7VYIxUrwOKSrFrJeC6NhRJHgcGqiBx2WgdvoAu7Zq-ynpf7VNTqSBjZ2fRkvZ-8wRZyTwn8nJX6zIC2ALHI_e_dYTnRA_WF4sQ6JxhIIpHEs6NBtyitoQTCAmltDJyI2FdHytPOAO/s1600/Papandreou-with-PASOK-flags.jpgΌταν κανείς είναι στο τραπέζι, και κάθεται και τρώει, είναι λίγο δύσκολο να σηκωθεί. Πρέπει να συμβαίνει κάτι σημαντικό. Όταν έχει γίνει ένα με την καρέκλα και το τραπέζι, και είναι "με τα μούτρα" μέσα στο φαγητό, τότε είναι ακόμη πιο δύσκολο. Ε κάποιοι λοιπόν σηκώνονται μόνο αν αρχίσει να πιάνει φωτιά το σπίτι. Άλλοι συγκεκριμένα όταν πιάσει φωτιά η κουζίνα. Ένα 20% των συμπολιτών μας, απ'ότι φαίνεται θα σηκωθούν όχι απλά όταν έχει καεί το σπίτι, αλλά πια όταν καεί και η καρέκλα και το ίδιο το πιάτο γίνει σκόνη. Και πάλι απλά θα τρώνε όρθιοι και στο χέρι.
Αυτό είναι που λέμε το βαθύ ΠΑΣΟΚ. Οι καρεκλοκένταυροι. Οι πρασινοφρουροί. Οι συνάνθρωποι μας που έχει αλλάξει η διανοητική τους λειτουργία και τώρα ότι κάνουν στην καθημερινότητα τους είναι ΠΑΣΟΚ.

Μην γελιέστε όμως, δεν είναι αυτοί πίσω από τον Γιώργο, ούτε αυτοί που τον στηρίζουν και είναι στην εξουσία, ούτε αυτοί που καθορίζουν τις κινήσεις τους. Ποτέ δεν ήταν. Αυτοί απλά κατασκευάστηκαν και μεταλλάχθηκαν ώστε τώρα, στην δύσκολη ώρα, ο Γιώργος να μπορεί να βασιστεί στην πλήρη αδυναμία τους να αντιδράσουν και να σηκωθούν από το τραπέζι, έτσι ώστε να εκτελεί αυτά που του υπαγορεύουν αυτοί που τον στηρίζουν και τον καθορίζουν πραγματικά. Αυτοί το μόνο που ζητούν είναι να είναι το τραπέζι γεμάτο, γι'αυτό και δημιουργούν τεχνικά προβλήματα στην εφαρμογή του "προγράμματος".

Κλείσαμε πρόσφατα (πριν λίγες μέρες), την δεύτερη "ουσιαστική συνομιλία" ΓΑΠ- Αντώνη Σαμαρά μέσα σε 6 μήνες χωρίς κανένα αποτέλεσμα.

Ο Γιωργάκης φαίνεται προσκολλημένος στην καρέκλα ενώ τον βρίζει όλη η Ελλάδα όπως είδαμε και στα πρωτοφανή συνθήματα που ακούστηκαν στα γήπεδα την περασμένη Κυριακή!!

Εσείς τι λέτε ότι ο Γιωργάκης είναι μαζόχας και γουστάρει να τον βρίζει μια ολόκληρη χώρα;

Εσείς αν ήσασταν στη θέση του δεν θα πέρνατε το καπελάκι σας και άντε γειά;

Γιατί δεν το κάνει ο ΓΑΠ; Γιατί δεν την κοπανάει απ' τη στιγμή που όπως αποκαλύφθηκε απ' τα Wikileaks ο άνθρωπος αισθάνεται την Αμερική δεύτερη πατρίδα του (για να μην πούμε πρώτη);

Ο λόγος είναι απλός όσο κι αν μοιάζει βγαλμένος από μυθιστόρημα.

Διαβάστε τι έγινε την προηγούμενη φορά που ο ΓΑΠ πρότεινε συγκυβέρνηση και θα καταλάβετε ποιοι τον στηρίζουν και γιατί δεν θα επιτρέψουν ποτέ συγκυβέρνηση:

Ο ΓΑΠ πήρε τηλέφωνο τον Σαμαρά και του πρότεινε κυβέρνηση "εθνική". Ο Σαμαράς συμφώνησε με τον όρο να μην είναι ο ΓΑΠ πρωθ/γος. Ο ΓΑΠ συμφώνησε. Λίγο αργότερα ανακοινώθηκε ότι δεν έγινε τίποτε.

Πως έγινε και ο Γιωργάκης είπε ότι δέχεται συγκυβέρνηση χωρίς αυτόν Πρωθυπουργό;

Ο λόγος είναι προφανής: Και αυτός έχει κουραστεί να βάζει συνεχώς νέους φόρους και να κόβει συνεχώς τους μισθούς, όπως το ίδιο θα αισθανόταν κάθε λογικός άνθρωπος. Έτσι δέχθηκε αυθόρμητα να μην είναι πλέον Πρωθυπουργός και να ησυχάσει...


Γιατί όμως μέσα σε μια ώρα αναθεώρησε την αυθόρμητη απόφασή του;


Γιατί πολύ απλά, μέσα σ' αυτή την ώρα πήραν φωτιά τα τηλέφωνα μεταξύ Βρυξελλών και Μαξίμου. 

Η ομάδα εργασίας της Τρόικας, μόλις έμαθε οτι ο Γιωργάκης δέχθηκε να μην είναι Πρωθυπουργός, κλειδώθηκε στο γραφείο του Επιτρόπου Όλι Ρεν, και, αποκλεισμένη τελείως από τον άλλο κόσμο, επιδόθηκε σε μαραθώνιο τηλεφωνημάτων με σκοπό να ακυρώσει την πρόταση (και ουσιαστικά την συμφωνία ΓΑΠ - Σαμαρά). Το επίκεντρο της πίεσης ήταν το Μαξίμου και ιδιαίτερα ο ίδιος ο πρωθυπουργός, τον οποίο τελικά ήταν η ομάδα εργασίας της Τρόικας που έπεισε και όχι το βαθύ ΠΑΣΟΚ ή οι οποιοιδήποτε άλλοι φίλοι, συμβουλάτες ή υπουργοί. Η ομάδα εργασίας της Τρόικας ήταν που είπε στον ΓΑΠ να συνεχίσει όπως είναι, ουσιαστικά λέγοντας ότι τον στηρίζουν αυτοί για να συνεχίσει και όταν θα έρθει η ώρα θα τα δώσουν όλα για να ανταμειφθεί είτε με το να ξαναβγεί (τα 'χούμε πει από καιρό: αρχές του 2013 θα ωραιοποιηθούν τα νούμερα, θα αρχίσουν τα μπράβο από Βρυξέλλες, θα πέσει και καμιά αύξηση 50-100 ευρώ -τόσο αξίζει η ψήφος του Έλληνα- και ο Γιωργάκης ξανά Πρωθυπουργός και της ΝΔ θα της φταίει η Ντόρα, ο Καραμανλής, τα βαρίδια και τα τούρκικα σήριαλ.) είτε με κάποια θέση σε διεθνή οργανισμό.

Αυτός ήταν ο μοναδικός και πραγμαιτκός λόγος που την προηγούμενη φορά δεν είχαμε "οικουμενική". Το απαγόρευσε η τρόϊκα στο Γιώργο, καθώς ξέρουν ότι δεν θα ξαναβρούν τέτοιο παιδί, που υπογράφει ότι του δίνουν.

Αύριο τέτοια ώρα θα σας γράψουμε και ποιοι είναι οι καρεκλοκένταυροι των Βρυξελλών που στηρίζουν ΓΑΠ και θέλουν το ξεπούλημα της χώρας... και δυστυχώς δεν είναι Γερμανοί αλλά Έλληνες