11 Οκτωβρίου 2011

Η υπόθεση Βατοπεδίου και πάλι στο δημοσιογραφικό... μικροσκόπιο!

Η υπόθεση Βατοπεδίου και πάλι στο δημοσιογραφικό... μικροσκόπιο!  Η πολύκροτη υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου δεν είναι στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας αλλά είναι στην προτεραιότητα κάποιων πολιτικών προσώπων τα οποία ενεπλάκησαν με την ιστορία αυτή και ως αντάλλαγμα των υπηρεσιών τους κατέλαβαν υψηλές κυβερνητικές θέσεις.

Παραλλήλως γίνεται όπως μάθαμε σε βάθος δημοσιογραφική έρευνα προκειμένου να δουν το φως της δημοσιότητας άγνωστες μέχρι σήμερα πτυχές της υπόθεσης!

Ο κ. Σανιδάς στην παραγγελία –πόρισμά του- συμπεριλάμβανε κατηγορίες όπως αυτή της απάτης σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου, έγκυρες δικαστικές πηγές μας πληροφόρησαν ότι η κατηγορία αυτή δεν υφίσταται. Άλλωστε ο πρώην δικαστικός λειτουργός μένει να απαντήσει σε πολλά ερωτήματα. Ο ίδιος σε εκπομπή του ΣΚΑΙ παραδέχθηκε οτι είχε πάει στον Άγιον Όρος τον Ιούλιο του 2008. Βασικά δεν πήγε τον Ιούλιο αλλά τον Αύγουστο. Προφανώς δεν θυμάται καλά. Μήπως όμως μαζί του ήταν και... Αμερικανική συνοδεία; Έτσι ακούγεται αλλά δεν έχει διασταυρωθεί. Πάντως ο Αμερικανός πρόξενος της Θεσσαλονίκης ήταν την ίδια περίοδο στο Όρος.

Στο μεταξύ και κατά την διάρκεια των «αποκαλύψεων» κατηγορήθηκε το Σώμα Ορκωτών Εκτιμητών για τις υπερεκτιμήσεις και υπερεκτιμήσεις αλλά δεν προκύπτει από καμία έγκυρη πηγή ούτε από κανένα σοβαρό Ελληνικό ή ξένο οίκο κάτι τέτοιο ενώ οι τοπικές Δ.Ο.Υ. έχουν αποφανθεί ότι δεν μπορούν να αντικαταστήσουν το Σ.Ο.Ε. και είναι αναρμόδιες.

Το περίεργο και άκρως ανησυχητικό είναι οτι η Κυβέρνηση Παπανδρέου μέχρι σήμερα δεν έχει αναθέσει σε καμία εταιρία η διεθνή οργανισμό την εκτίμηση των ανταλλαγών. Το γεγονός αυτό εκθέτει ανεπανόρθωτα Βουλευτές και Υπουργούς που χωρίς κανένα πρόσχημα διαλαλούσαν την μεγάλη χασούρα του ελληνικού κράτους απο τις ανταλλαγές. Ακούσαμε απο κάποιους μάλιστα και για κάποια δισεκατομμύρια! Που είναι λοιπόν η έρευνα που είχε υποσχεθεί ο Πρωθυπουργός;