03 Οκτωβρίου 2011

Στην Τουρκία ως σύμβουλος του πρωθυπουργού ο Άλεξ Ρόντος

Ο Άλεξ Ρόντος εξακολουθεί να εμφανίζεται ως σύμβουλος του πρωθυπουργού, Γ.Παπανδρέου, παρά τις επίσημες διαψεύσεις στις οποίες είχαν προβεί η κυβέρνηση και το υπουργείο Εξωτερικών, ότι κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει.

Τελευταία εμφάνισή του σε συνέδριο που έγινε στην Τουρκία όπου παρουσιάστηκε με το ταμπελάκι “Advisor Greek Prime Ministry”.

Κι αυτό παρά το ότι η κυβέρνηση  διαρρηγνύει τα ιμάτιά της ότι ο πρωθυπουργικός παλιόφιλος δεν έχει κανέναν θεσμικό ρόλο. Προφανώς ισχύει αυτό που η Πωλίνα Λάμψα (μεταξύ πολλών άλλων) είχε πει στην πρεσβεία των ΗΠΑ . Σύμφωνα με το τηλεγράφημα του Σπέκχαρντ, που διέρρευσε στα wikileaks, η Λάμψα του είχε πει ότι ο Άλεξ Ρόντος δρα ως άτυπος σύμβουλος μακριά από το προσκήνιο και πως έχει αναλάβει ειδικούς ρόλους και αποστολές. Στο ίδιο τηλεγράφημα η Λάμψα μιλούσε για ύπαρξη μυστικής διπλωματίας.

Τα ερωτήματα που γεννιούνται είναι τα αυτονόητα: Ποιος πληρώνει τον –μη θεσμικό- Άλεξ Ρόντο για τις ειδικές αποστολές που έχει αναλάβει; Ποιος τον διόρισε και ποιος του πλήρωσε τα έξοδα και τη μετακίνησή του στην Τουρκία; Aπό ποια κονδύλια μισθοδοτείται;

http://www.antinews.gr/2011/10/03/125354