11 Οκτωβρίου 2011

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

http://www.newsit.gr/files/Image/03-09-2011/resized/dimokratiki_symmaxia_636_355.jpg«Η τρόικα παρουσιάζει με πολύ ευγενικό τρόπο τις ανεπάρκειες και τις αβελτηρίες της κυβέρνησης που την οδηγούν να μην πετυχαίνει τους στόχους που είχε ψηφίσει στο μεσοπρόθεσμο πριν από τρεις μόλις μήνες.
Ίσως γιατί δεν αναφέρει κάτι για τις δικές της ευθύνες. Για παράδειγμα δεν αναφέρει η τρόικα ότι επειδή δέχθηκε την απόφαση της κυβέρνησης να μην μειώσει εγκαίρως  τις δημόσιες δαπάνες θα «χρειασθούν πρόσθετα μέτρα» ξανά. Το κινέζικο μαρτύριο δηλαδή συνεχίζεται και η τρόικα μετά απορεί γιατί δεν αποκαθίσταται η εμπιστοσύνη και οι επενδύσεις.

Η απάντηση είναι απλή. Γιατί η τρόικα αποδέχεται την συνέχιση της αβεβαιότητας, την υπερφορολογηση που έχει εξοντώσει τον ιδιωτικό τομέα και τη διατήρηση αδικαιολόγητων οικονομικά και κοινωνικά δημοσίων δαπανών (από τους συνταξιούχους μαϊμού και τις ψεύτικες αναπηρικές συντάξεις, μέχρι τις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις στα 50).

Τέλος συνεχίζει να μην ενημερώνει τον ελληνικό λαό μετά τις επαφές της με την ηγεσία της  αξιωματικής αντιπολίτευσης ενθαρρύνοντας έτσι την σύγχυση για την περίφημη επαναδιαπραγμάτευση που η τρόικα διαψεύδει κατ’  ιδίαν αλλά όχι και δημοσίως».