05 Οκτωβρίου 2011

ΝΔ: Αδιόρθωτη η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ-Πάλι μαγειρεύει τα στοιχεία (το ΑΕΠ)

Απάντηση έδωσε η Νέα Δημοκρατία στην ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, μετά την αναθεώρηση των δημοσιονομικών στοιχείων από την ΕΛ.ΣΤΑΤ. Πιο συγκεκριμένα, ο αναπληρωτής υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Φθιώτιδας, Χρήστος Σταϊκούρας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ είναι αδιόρθωτη. Παλινδρομεί διαρκώς και κατά περίπτωση σε σχέση με τα στατιστικά στοιχεία. Αφού φούσκωσε το έλλειμμα του 2009 -όπως καταγγέλλεται και από μέλη της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, που πρόσφατα καρατομήθηκαν- θριαμβολογούσε ότι δεν υπήρχαν «αστερίσκοι» στα στοιχεία που εξέδιδε η «ενός ανδρός» Αρχή.»

»Τελικά τι συμβαίνει; Και μάλιστα 2 ημέρες μετά την κατάθεση του Προσχεδίου του Προϋπολογισμού; Απαιτείται σοβαρότητα. Η αποτυχία της Κυβέρνησης δεν καλύπτεται από τέτοιους χειρισμούς. Επί της ουσίας της πορείας της Οικονομίας αναφέρουμε ένα μόνο στοιχείο: Το 2009 ήταν έτος ύφεσης για όλες σχεδόν τις χώρες του κόσμου. Ενώ το 2010, η ύφεση στην πατρίδα μας βάθυνε, σε αντίθεση με ό,τι συνέβη στις χώρες της Ευρώπης και του κόσμου. Κάτι που συνεχίζεται και το 2011 και προβλέπεται και για το 2012. Συνιστούμε στην Κυβέρνηση να μην φλυαρεί.»