18 Νοεμβρίου 2011

"Διαβουλεύσεις" Μπένυ με την τρόικα για τις ενυπόγραφες εγγυήσεις... λίγο αργά δεν το θυμήθηκε;

[Προσέξτε πόσο κουφάλες είναι οι ΠΑΣΟΚοι και πόσα χρόνια μπροστά είναι: Ενώ το θέμα των υπογραφών προέκυψε εμφατικά μετά το Eurogroup της προηγούμενης Δευτέρας και προφανώς μετά από προτροπή του Μπένυ στους Ευρωπαίους ("δεν μπορώ να κάνω τίποτα γιατί ο Σαμαράς τα μπλοκάρει όλα" κ.λπ), ενώ μέχρι τώρα κανένας ΠΑΣΟΚος δεν είχε αναφερθεί στο θέμα (παραβλέπουμε ότι και κανένα ζώο της ΝΔ δεν βγήκε ανοιχτά να τους ζητήσει να τοποθετηθούν)... τώρα που οσμίστηκαν ότι ΔΝΤ και ΕΕ είναι έτοιμοι να υπαναχωρήσουν απ΄τη γελοιότητα των υπογραφών μετά τις απανωτές αρνήσεις Σαμαρά, ξαφνικά ο Βενιζέλος θυμήθηκε να θέσει το θέμα στον Thomsen που είναι απλά ο αγγελιοφόρος, ώστε να καρπωθούν την διαφαινόμενη υπαναχώρηση της τρόικας... και έτσι για άλλη μια φορά τα ζώα θα μείνουν με τον μουτζούρη...]

Πολιτικές διαβουλεύσεις για το θέμα της παροχής ενυπόγραφων εγγυήσεων άρχισε από σήμερα η τρόικα που συναντήθηκε την Παρασκευή με τον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο και το Σάββατο το πρωί συναντάται με τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά.

Ο υπουργός Οικονομικών παρέσχε έμμεση στήριξη στον κ. Σαμαρά για την άρνηση του να δώσει ενυπόγραφες εγγυήσεις. Όπως τόνισε, τόσο με τις υπογραφές στις αναθεωρήσεις του μνημονίου όσο και με τις ψηφοφορίες στη Βουλή, οι δεσμεύσεις επαναλαμβάνονται και πληθαίνουν.

Παράλληλα, ο κ. Βενιζέλος επισήμανε ότι θα κριθεί η έκβαση του θέματος από τις επαφές με την τρόικα και από τη συζήτηση που θα γίνει στο επίπεδο του Eurogroup, αλλά και τις συναντήσεις του Λουκά Παπαδήμο τη Δευτέρα και την Τρίτη στις Βρυξέλλες και στο Λουξεμβούργο. Ο πρωθυπουργός συναντάται αυτή την ώρα με τους επικεφαλής του κλιμακίου της τρόικας (Μαρς, Μαζόχ και Τόμσον) στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στον αντίποδα με τις δηλώσεις Βενιζέλου, κύκλοι του Γιώργου Παπανδρέου εκφράζουν την ανησυχία τους για το τι θα γίνει με τις υπογραφές, ενώ η πλευρά Σαμαρά εμμένει στην άρνησή της, θέση που ασπάζεται και ο Γιώργος Καρατζαφέρης.

Βορίδης: Ζητεί πάγωμα της εφεδρείας
Την ίδια ώρα, ο υφυπουργός Υποδομών Μάκης Βορίδης, που συμμετέχει στην κυβέρνηση από το ΛΑΟΣ, ζήτησε μιλώντας στο υπουργικό συμβούλιο πάγωμα του μέτρου της εφεδρείας, ώστε να δοθεί χρόνος για να εξορθολογιστούν οι επιπτώσεις του.

Μάλιστα, μιλώντας στη συνεχεία με δημοσιογράφους, ο κ. Βορίδης προανήγγειλε συνάντηση Βενιζέλου, Ρέππα και του ιδίου για το θέμα.