05 Δεκεμβρίου 2011

Παραιτήθηκε για διαφθορά ο 6 βραζιλιάνος υπουργός τους τελευταίους 6 μήνες... και θέλουν να μας κάνουν και μαθήματα

Πολύ αέρα στα πανιά τους έχουν τελευταία οι λεγόμενες αναδυόμενες οικονομίες όπως η Βραζιλία. Όπως είπε πριν από λίγο ο Μιχ. Ιγνατίου στο Mega, σήμερα είχαμε σύγκρουση των εκπροσώπων Ευρώπης και Βραζιλίας στο ΔΝΤ. Ο τελευταίος μάλιστα αποχώρησε επιδεικτικά από το ΔΣ του Ταμείου και αποδοκιμάστηκε από τους υπόλοιπους.... διαβάστε τώρα την παρακάτω είδηση για να μη μας κάνουνε τις Παναγίες:


Παραιτήθηκε ο 6ος υπουργός της κυβέρνησης, τους τελευταίους 6 μήνες στη Βραζιλία, με κατηγορίες διαφθοράς. Ο υπουργός εργασίας Carlos Lupi υπέβαλε την Κυριακή την παραίτησή του κατηγορώντας τα ΜΜΕ για "την προσωπική του και πολιτική του διαπόμπευση". Στο υπουργείο του κυριαρχούσε η μίζα προκειμένου να υπογραφούν συμβάσεις με ΜΚΟ. Ο ίδιος ο Lupi, υπουργός εδώ και 4 χρόνια, κατηγορείται ότι ταξίδευε δωρεάν με αεροπλάνα επιχειρηματιών που πήραν συμβάσεις του υπουργείου του.

Μια ανεξάρτητη επιτροπή της Προέδρου, πρότεινε την περασμένη εβδομάδα ότι έπρεπε να απομακρυνθεί από τη θέση του.

Ο "σοσιαλΗστής" Lupi, μέλος του κυβερνώντος Δημοκρατικού Εργατικού Κόμματος (PDT), απέρριψε όλες τις κατηγορίες. Δεν υπάρχουν αποδείξεις και δεν του δόθηκε η δυνατότητα να υπερασπιστεί τον εαυτόν του, δήλωσε σε γραπτή ανακοίνωση. "Φεύγω με ήσυχη τη συνείδησή μου και με την πεποίθηση ότι θα δικαιωθώ" συμπλήρωσε.

Από τις αρχές Ιουνίου έχουν παραιτηθεί άλλοι 5 υπουργοί: Ο Πρόεδρος του υπουργικού συμβουλίου Antonio Palocci, ο Υπ. Γεωργίας Wagner Rossi, ο Υπ. Μεταφορών Alfredo Nascimento, ο Υπ. Τουρισμού Pedro Novais και ο Υπ. Αθλητισμού Orlando Silva. Όλοι έλεγαν ότι είναι αθώοι αλλά αποχώρησαν. Η Πρόεδρος Dilma Rousseff σχεδιάζει ανασχηματισμό για τον Ιανουάριο.