07 Δεκεμβρίου 2011

Σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών για τις ελληνικές θέσεις στη Σύνοδο Κορυφής

Η αποκρυστάλλωση του συνόλου των ελληνικών θέσεων εν όψει της Συνόδου Κορυφής απασχολεί αυτή την ώρα σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών.

Στη σύσκεψη, που προεδρεύει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, καταγράφονται οι θέσεις της χώρας, όπως αυτές θα αναπτυχθούν την Πέμπτη και την Παρασκευή στις Βρυξέλλες.


Η Ελλάδα θα επιδιώξει οι όποιες αποφάσεις να μην αφήσουν να διαμορφωθεί μία Ευρώπη δύο ταχυτήτων, να διασφαλισθεί ο σεβασμός της θεσμικής ισοτιμίας όλων των κρατών-μελών και να αποφευχθούν αποφάσεις που θα οριστικοποιούν και θα κλειδώνουν εσωτερικές ανισότητες στην Ευρωζώνη.

Στη σύσκεψη μετέχουν ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Παντελής Οικονόμου, ο υφυπουργός Οικονομικών Ιωάννης Μουρμούρας, ο πρόεδρος του Σώματος Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων (ΣΟΕ) Γιώργος Ζανιάς και άλλοι.

Ο κ. Βενιζέλος θα έχει ως αργά το βράδυ συνεργασίες με υπηρεσιακά στελέχη, ενώ το πρωί της Πέμπτης θα μεταβεί στις Βρυξέλλες συνοδεύοντας τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο στη Σύνοδο Κορυφής.