12 Δεκεμβρίου 2011

EKTAKTO-ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟ: Βλαστός και 4 μέλη των Πυρήνων της Φωτιάς κρατούν ομήρους σωφρονιστικούς υπαλλήλους!!

Έκρυθμη η κατάσταση στις Φυλακές Κορυδαλλού. Σε εξέλιξη περιστατικό ομηρείας με πρωταγωνιστή βαρυποινίτη.

Το περιστατικό ξεκίνησε λίγο μετά τις 6 το απόγευμα όταν μία ομάδα κρατουμένων προσπάθησε να αποδράσει αλλά έγινε αντιληπτή από τη φρουρά της φυλακής. Τότε ο βαρυποινίτης Παναγιώτης Βλαστός μαζί με κρατούμενους που κατηγορούνται για συμμετοχή στην οργάνωση Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς έπιασαν υπό την απειλή όπλου ομήρους τρεις σωφρονιστικούς υπαλλήλους.


Στο σημείο βρίσκονται ωστόσο εγκλωβισμένοι και περίπου δεκάδες επισκέπτες στις φυλακές.

Ήδη βρίσκονται επί ποδός ισχυρότατες αστυνομικές δυνάμεις αλλά και ο υφυπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Πεταλωτής προκειμένου να ελέγξουν το επεισόδιο της ομηρείας.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 21:00

Τρεις σωφρονιστικούς υπαλλήλους και δέκα επισκέπτες των φυλάκων Κορυδαλλού, κρατούν ομήρους ο βαρυποινίτης Παναγιώτης Βλαστός και τέσσερις προφυλακισμένοι για συμμετοχή στους Πυρήνες της Φωτιάς, οι: Νταμιάνο Μπολάνο, οι αδελφοί Νικολόπουλοι και ο Χρήστος Τσάκαλος.

Οι πέντε κρατούμενοι λίγο μετά τις 6 το απόγευμα προσπάθησαν να αποδράσουν και προχώρησαν στην ομηρία όταν δεν τα κατάφεραν.

Μέχρι αυτή την ώρα γίνονται διαπραγματεύσεις, ενώ οι κρατούμενοι συντάσσουν κείμενο για τις απαράδεκτες συνθήκες κράτησης, όπως ανέφεραν στον διαπραγματευτή.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο των φυλακών έξω από τις φύλακες ένα αυτοκίνητο περίμενε τους κρατούμενους.