08 Ιανουαρίου 2012

Καταθέτουν αυτή την ώρα οι ειδικοί φρουροί για τον Κουλούρη-Διαβάστε όλο το υπόμνημα που κατέθεσαν στην εισαγγελία

Στην Τροχαία Καισαριανής καταθέτουν αυτήν την ώρα άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ που ήταν παρόντες στο επεισόδιο με τον Κίμωνα Κουλούρη. Παράλληλα, οι ειδικοί φρουροί κατέθεσαν υπόμνημα προς την Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Κυρία Ράϊκου. Ζητούν από την κα. Ράικου να πράξει «τα δέοντα για την αποκατάσταση και προστασία της Δημόσιας Τάξης», ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ο τραυματισμένος ειδικός φρουρός...
κατέθεσε τελικά μήνυση, αλλά δεν νομίζω να πιστεύει κανείς ότι θα συλληφθεί ο Κουλούρης, παρότι το αυτόφωρο δεν έχει λήξει ακόμα.

Διαβάστε το υπόμνημα στο τέλος

Η ισχύς του διπλώματος οδήγησης του πρώην υπουργού είχε λήξει από το 2009.

Το χρονικό της υπόθεσης

Ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ κατηγορείται για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας , ενώ δεν έχει συνταχθεί δικογραφία εναντίον του για το χθεσινοβραδινό επεισόδιο με άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο κ. Κουλούρης παραβίασε το Σάββατο το βράδυ 4 κόκκινους σηματοδότες και οι αστυνομικοί σταμάτησαν το αυτοκίνητό του για έλεγχο στη συμβολή των οδών Βουλιαγμένης και Καλλιρρόης. Αρνήθηκε να δώσει τα στοιχεία του, διαπληκτίστηκε με τους αστυνομικούς και προσπάθησε να φύγει, με αποτέλεσμα να παρασύρει με το αυτοκίνητο του 25χρονο αστυνομικό και να τον τραυματίσει στο πόδι. Οδηγήθηκε στην Τροχαία Καισαριανής απ' όπου αφέθηκε ελεύθερος, ενώ το αλκοτέστ στο οποίο υπεβλήθη ήταν αρνητικό.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο κ. Κουλούρης δεν κρατήθηκε, καθώς δεν κατέθεσε μήνυση εναντίον του ο τραυματίας αστυνομικός, επειδή χρειάστηκε να διακομιστείστο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο κ. Κουλούρης δήλωσε ότι δεν είχε μαζί του έγγραφα και ότι μάλλον παραβίασε το κόκκινο, αλλά αρνήθηκε ότι τραυμάτισε τον αστυνομικό και απέδωσε το όλο θέμα στο εχθρικό κλίμα που υπάρχει εναντίον των πολιτικών.

«Δυστυχώς εκείνο που δεν γίνεται αντιληπτό είναι ότι στην προσπάθεια να περισώσουν έναν πολιτικό εξευτελίζουν μια χώρα, μια κοινωνία, μια αστυνομία. Το θάψιμο και το κουκούλωμα, ντροπιάζει πρώτα αυτούς που το επιχειρούν, αλλά παρασύρει αναίτια στο βούρκο της ανυποληψίας όλους μας», δήλωσε ο πρόεδρος του Σωματείου Ειδικών Φρουρών, Βασίλης Ντούμας.



Κουλούρης-Υπόμνημα ειδικών φρουρών