24 Ιανουαρίου 2012

Όλα στημένα! Αφού έκαναν τη δουλειά τους, ο στόκος ζητάει την αντικατάσταση των Πεπόνη-Μουζακίτη

[Μην τσιμπάτε! Χθες ο Πεπονής αποφάσισε να αθωώσει με συνοπτικές διαδικασίες τον Αντρίκο Παπανδρέου για την υπόθεση των CDS, βάζοντάς την στο αρχείο... την υπόθεση του φουσκώματος του ελλείμματος την έστειλαν για ξέπλυμα στη Βουλή... οπότε εκτέλεσαν το έργο τους και φεύγουν σαν "ήρωες", γιατί στο μυαλό του κόσμου θα μείνει το καραγκιοζιλίκι ότι δέχονταν πιέσεις αλλά δεν υπέκυψαν]

Την αντικατάσταση των δύο οικονομικών εισαγγελέων Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρου Μουζακίτη ζητά ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιλτιάδης Παπαϊωάννου με το 5σέλιδο υπόμνημά του προς το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου.

Σύμφωνα με το «Βήμα» στο υπόμνημά του ο υπουργός αναλύει τα πρόσφατα γεγονότα και αποδίδει αυτή την ενέργειά του στο γεγονός ότι η αντιμετώπιση της διαφθοράς στη δημόσια ζωή «δεν πρέπει να αποδυναμώνεται από γκρίζες και νεφελώδεις, αλλά και ατεκμηρίωτες κσαταγγελίες για πρόσωπα και συμφέροντα, που δήθεν παρεμποδίζουν τις προσπάθειες αναζήτησης της αλήθειας».

Επικαλείται επίσης τις παραιτήσεις των δύο οικονομικών εισαγγελέων, ενώ καλεί το Συμβούλιο να αποφασίσει αν πρέπει να αντικατασταθούν και σε αυτή την περίπτωση να οριστούν δυο νέοι αντεισαγγελείς εφετών για τις θέσεις αυτές.

Σύμφωνα με πληροφορίες το Συμβούλιο συνεδριάζει την Τετάρτη, αλλά το ερώτημα του υπουργού θα συζητηθεί στο επόμενο πιθανότα Συμβούλιο.