20 Ιανουαρίου 2012

Συκοφάντης και με δικαστική απόφαση ο αποκαλυπτικός


[Το βαλαμε και παραπάνω, αλλά το ξαναβάζουμε... τι να κάνουμε; Μας αρέσει να το βλέπουμε γραμμένο]


Καταδικαστική απόφαση του Εφετείου για Extra Channel 3 και δημοσιογράφους Παπαγιάννη και Σπίνο!!

Με απόφασή του το Εφετείο Αθηνών έκανε δεκτή αγωγή του πρώην υπουργού Γιάννη Βαρβιτσιώτη κατά των δημοσιογράφων Γιάννη Παπαγιάννη και Αρη Σπίνου και κατά της ιδιοκτησίας του Extra Channel 3.

Η απόφαση του Εφετείου δέχθηκε ότι όσα οι δημοσιογράφοι αυτοί ισχυρίστηκαν στις 28 Μαΐου 2008 στην εκπομπή με τίτλο «Αποκαλυπτικό Δελτίο» υπήρξαν σε γνώση τους καθ' ολοκλήρου αναληθή και συκοφαντικά και αναφέρθηκαν με σκοπό να πλήξουν την τιμή και την υπόληψη του πρώην υπουργού. Ο κ. Βαρβιτσιώτης είχε καταθέσει αγωγή εναντίον τους διότι οι καταδικασθέντες υποστήριξαν ότι διενεργούνται έρευνες από την Αρχή καταπολέμησης μαύρου χρήματος, ότι είναι ιδιοκτήτης ακίνητης περιουσίας στη Γενεύη, ότι ξάδελφός του στην Κύπρο συνδέεται με το σκάνδαλο της Siemens.

Η απόφαση του Εφετείου δέχεται ότι κανένα από τα παραπάνω δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, ότι όλα είναι παντελώς ψευδή και συκοφαντικά και ότι οι καταδικασθέντες τελούσαν σε γνώση της αναληθείας τους. Στους καταδικασθέντες επιδικάστηκε να πληρώσουν το ποσό των 95.400 ευρώ (90.000 για δυσφήμιση και 5.400 για δικαστική δαπάνη). Το ΕΣΡ στο οποίο προσέφυγε ο πρώην υπουργός δέχθηκε ότι όλα όσα υποστήριξαν οι δημοσιογράφοι ήταν παντελώς ψευδή και αυτοί ήταν σε γνώση της αναληθείας τους και επέβαλε στο Extra Channel 3 πρόστιμο 100.000 ευρώ.

TA NEA