02 Ιανουαρίου 2012

Γ. Μιχελάκης: Ηθικό και πολιτικό ζήτημα η δίωξη του Γ. Καπελέρη

Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γιάννης Μιχελάκης, μετά την άσκηση ποινικής δίωξης από τον Οικονομικό Εισαγγελέα κ. Πεπόνη, σε βάρος του Γενικού Γραμματέα Τελωνειακών και Φορολογικών Θεμάτων, κ. Γιάννη Καπελέρη και ενός ακόμη στελέχους του υπουργείου Οικονομικών, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η ανάκριση που διέταξε ο Οικονομικός Εισαγγελέας σε βάρος του Γενικού Γραμματέα Τελωνειακών και Φορολογικών Θεμάτων κ. Γιάννη Καπελέρη - κορυφαίου στελέχους του ΠΑΣΟΚ - καθώς και ενός ακόμη στελέχους του υπουργείου Οικονομικών, εγείρει μείζον οικονομικό, πολιτικό και ηθικό ζήτημα.

Η δικαστική έρευνα, άλλωστε, αφορά καταγγελίες του παραιτηθέντος κ. Σπινέλλη για ύπαρξη “παραμηχανισμού” εντός του υπουργείου. Και το ζήτημα παίρνει ακόμη σοβαρότερες διαστάσεις, εφόσον αληθεύουν οι ισχυρισμοί Καπελέρη, ότι τα πρόστιμα δεν εισπράττονταν ενόψει νομοθετικής ρύθμισης.

Για όλα αυτά, δεν αρκεί η καθυστερημένη απομάκρυνση του κ. Καπελέρη. Απαιτούνται άμεσα τεκμηριωμένες απαντήσεις. Σε τόσο κρίσιμα ζητήματα και τόσο δύσκολες στιγμές, οι πολίτες δεν ανέχονται ούτε σκιές αδιαφάνειας, ούτε αδιερεύνητες καταγγελίες σκανδάλων, ούτε νομοθετικές ρυθμίσεις που αποβλέπουν στη συγκάλυψη και την ατιμωρησία».