13 Ιανουαρίου 2012

Νέα ντρίπλα ΓΑΠ, δεν τσίμπησε ο Μπένυ και τώρα ο ΓΑΠ πρέπει να σκαρφιστεί κάτι άλλο

Ολοκληρώθηκε με συνοπτικές διαδικασίες η συνεδρίαση του πολιτικού συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ. Ο Πρόεδρος του κόμματος στην εισήγηση του υποστήριξε πως το PSI θα έχει ολοκληρωθεί μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Μαρτίου οπότε στα τέλη του ίδιου μήνα μπορούν να γίνουν οι εκλογές για την αλλαγή ηγεσίας.

Ο Γ. Παπανδρέου πρότεινε να πραγματοποιηθεί εθνική συνδιάσκεψη το επόμενο διάστημα, εκλογές για νέο Πρόεδρο στα τέλη Μαρτίου και συνέδριο τον Ιούνιο.

Επίσης ενημέρωσε τα μέλη του πολιτικού συμβουλίου και για την άκαρπη τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Ευ. Βενιζέλο.

Λίγο πριν ξεκινήσει η συνεδρίαση του πολιτικού συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ ο Γιώργος Παπανδρέου, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πρότεινε η αλλαγή ηγεσίας να γίνει τον Μάρτιο. Ο υπουργός Οικονομικών απάντησε πως αυτό θα πρέπει να γίνει άμεσα, δηλαδή ακόμη και τις επόμενες ημέρες.

Η διάσταση απόψεων, τονίζουν οι ίδιες πηγές, ήταν τέτοια που η τηλεφωνική συνομιλία μεταξύ των δύο ανδρών διεκόπη απότομα. Τα «βενιζελικά» μέλη του πολιτικού συμβουλίου, όπως ο Π. Κουκουλόπουλος Ν. Σαλαγιάννης, η Τ.Αντωνίου, Σ. Ράπτη και ο Ν. Ανδρουλάκης επιφυλάχθηκαν να απαντήσουν στην πρόταση του Γ. Παπανδρέου.  

Μιχάλης Καρχιμάκης: Εκλογή από την βάση

«Ποιο κόμμα, ποιος πολιτικός χώρος, ποια συμμαχία δυνάμεων θα αναλάβει να φέρει σε πέρας αυτό το δημοκρατικό-προοδευτικό πλέγμα πολιτικών; Το ΠΑΣΟΚ που ξέρουμε ή το ΠΑΣΟΚ που οφείλουμε να φτιάξουμε; Τα ερωτήματα αυτά δεν μπορούν να απαντηθούν από ένα άνθρωπο σε μια συνεδρίαση. Οφείλουν όμως να αποτελέσουν τη βάση ενός ανοιχτού, δημοκρατικού, συντεταγμένου διαλόγου, που έχουμε την υποχρέωση να ξεκινήσουμε με απόλυτο σεβασμό στις καταστατικές προβλέψεις του Κινήματος μας.»