28 Φεβρουαρίου 2012

Ελληνίδα βουλευτής, που δεν είναι "ξεκωλιάρα" όπως τη λένε οι αλήτες, κατέθεσε ερώτηση για το πέο@ στον Τράγκα

Ερώτηση προς τον Παντελή Καψή κατέθεσε η βουλευτής Ελίζα Βόζενμπεργκ, που δεν είναι "ξεκωλιάρα" όπως τη λένε κάποιοι αλήτες, για το πρόστιμο πέο@ των 38.000 ευρώ που επιβλήθηκε στον Real Fm από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, αναφέροντας ότι αγγίζει τα όρια της απόπειρας περιορισμού της ελευθερίας έκφρασης το ότι...
απαγορεύτηκε στον Τράγκα να λέει "ξεκωλιάρα" τη Μέρκελ και λέγοντας ούτε λίγο ούτε πολύ ότι αφού οι περισσότεροι Έλληνες είναι εναντίον της Μέρκελ μπορούμε να τη λέμε και "ξεκωλιάρα"... δεν χάλασε ο κόσμος, αρκεί μετά να διαβάσουμε και την Πολιτεία του Πλάτωνα και να καμαρώσουμε για τον πολιτισμό μας συγκρινόμενοι με τους Ούνους. Η βουλευτής, που δεν είναι "ξεκωλιάρα" όπως τη λένε κάποιοι αλήτες, ρωτάει γιατί η ελληνική κυβέρνηση δεν επέδειξε την ίδια ευαισθησία για τα ανθελληνικά γερμανικά δημοσιεύματα. Τέτοιοι στόκοι μας κυβερνάνε: Η κυρία που δεν είναι "ξεκωλιάρα" όπως τη λένε κάποιοι αλήτες, ζητάει να βάλει η Ελλάδα πρόστιμο στο Spiegel ή το Focus!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ αναλυτικά την ερώτηση που κατέθεσε η Βόζενμπεργκ προκειμένου να γλύψει και να γίνει αρεστή τον Χατζηνικολάου:

«Προς τον Υπουργό Επικρατείας κ. Παντελή Καψή

Θέμα: "Το πρωτοφανές και εξοντωτικό πρόστιμο του ΕΣΡ στο ραδιοφωνικό σταθμό Real FΜ"

Κύριε Υπουργέ,

Το πρωτοφανές και εξοντωτικό πρόστιμο που επέβαλε το ΕΣΡ κατά τη συνεδρίαση της 21ης Φεβρουαρίου στο ραδιοφωνικό σταθμό Real FM προκάλεσε εύλογα έντονο προβληματισμό και δικαιολογημένες αντιδράσεις, δεδομένου ότι ουδέποτε μέχρι σήμερα είχε επιβληθεί πρόστιμο ανάλογου ύψους εις βάρος ραδιοφωνικού σταθμού.

Πολλώ δε μάλλον μεσούσης της σοβαρότερης οικονομικής κρίσης που βίωσε μεταπολεμικά η χώρα μας με αποτέλεσμα και τα διαφημιστικά έσοδα των ΜΜΕ να έχουν υποστεί πραγματική καθίζηση, η επιβολή προστίμων αυτού του μεγέθους φθάνει στο σημείο να θέτει σε κίνδυνο τη συνέχιση της ομαλής λειτουργίας του εν λόγω ραδιοφωνικού σταθμού αγγίζοντας τα όρια της απόπειρας περιορισμού της ελευθερίας έκφρασης.

Το πρόστιμο επιβλήθηκε για “κακή χρήση ελληνικής γλώσσας και άσεμνους χαρακτηρισμούς κατά της Γερμανίδας καγκελαρίου Άγκελας Μέρκελ”, στις εκπομπές του δημοσιογράφου Γιώργου Τράγκα, την 28η Σεπτεμβρίου 2011 και την 8η Νοεμβρίου του 2011, ενώ βέβαια ο ισχυρισμός ότι το ΕΣΡ ενήργησε μετά από διαμαρτυρίες ακροατών που ενοχλήθηκαν από τους εις βάρος της κας Μέρκελ χαρακτηρισμούς προκαλεί τουλάχιστον θυμηδία!

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε πρόσφατη δημοσκόπηση της VPRC που δημοσιεύτηκε στο τεύχος του περιοδικού «Επίκαιρα» της 23ης Φεβρουαρίου με θέμα την εικόνα της Γερμανίας στην ελληνική κοινή γνώμη, προκύπτει ότι οκτώ στους δέκα Έλληνες τρέφουν για τη Γερμανία αρνητικά συναισθήματα όπως, μεταξύ άλλων, οργή, θυμό, αγανάκτηση, φόβο και αντιπάθεια, ενώ αντίθετα εκτίμηση προς τη Γερμανία αισθάνεται μόλις το 3,7% των ερωτηθέντων και συμπάθεια μόλις το 1,5%!

Με βάση την ανωτέρω αποκαλυπτική δημοσκόπηση καταδεικνύεται ότι η συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων ακροατών θα τηλεφωνούσε μεν στο ΕΣΡ όχι όμως για να καταγγείλει τον κ. Τράγκα, αλλά μάλλον για να τον συγχαρεί!!

Το ΕΣΡ δεν μπορεί να λειτουργεί υπό συνθήκες «κοινωνικού κενού» αποκομμένο πλήρως από τη σημερινή κοινωνικοπολιτική πραγματικότητα εθελοτυφλώντας και κρίνοντας κατά τρόπο εντελώς αντίθετο με τα όσα πρεσβεύει η συντριπτική πλειονότητα της κοινής γνώμης.

Σε κάθε περίπτωση εάν φθάσουμε στο σημείο οι ισχυρισμοί που αφορούν σε δημόσια πρόσωπα να αντιμετωπίζονται από το ΕΣΡ ως παραβατική συμπεριφορά θα καταλέξουμε σε φαινόμενα λογοκρισίας που ισοδυναμούν με απόπειρα φίμωσης της ελεύθερης δημοσιογραφίας.

Περαιτέρω το υπερβολικό ύψος του προστίμου παραβιάζει ευθέως από την πλευρά της Διοίκησης της αρχή της αναλογικότητας όχι μόνο σε σχέση με το μέγεθος της απαξίας της καταγγελλόμενης πράξης, αλλά και σε συνάρτηση με την δραματική κατάσταση της ελληνικής οικονομίας.

Εξάλλου η απόφαση του ΕΣΡ πέρα του ουσιαστικού, πάσχει και κατά το τυπικό της σκέλος, καθώς εγείρεται ζήτημα νομιμότητας της σύνθεσής του, από τη στιγμή που η θητεία ορισμένων εκ των μελών που έχει λήξει.

Όμως η ιδιαίτερη “ευαισθησία” του ΕΣΡ για τους χαρακτηρισμούς που αποδόθηκαν στην κα Μέρκελ επαναφέρει στην επικαιρότητα τη συμπεριφορά πολλών γερμανικών ΜΜΕ, τα οποία έχουν προβεί κατ’ επανάληψη την τελευταία διετία σε εξαιρετικά προσβλητικά και άκρως ειρωνικά σχόλια για την χώρα μας θίγοντας απροκάλυπτα την εθνική μας αξιοπρέπεια, χωρίς φυσικά να υπάρξει ανάλογη παρέμβαση της αντίστοιχης γερμανικής αρχής για να .... “συνετίσει” τους Γερμανούς δημοσιογράφους που ασχημονούσαν εις βάρος της χώρας μας.

Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάσθε κ.Υπουργέ:

Ποια είναι η θέση σας για το ανωτέρω ζήτημα;

Πως θα ασκούν στο εξής οι δημοσιογράφοι απρόσκοπτα και ανεπηρέαστα το λειτούργημά τους, γνωρίζοντας ότι συνεχώς θα επικρεμάται η δαμόκλειος σπάθη των εξοντωτικών προστίμων του ΕΣΡ, που θα λειτουργεί ως μία έμμεση απειλή για τις θέσεις εργασίας τους και την οικονομική επιβίωση των ΜΜΕ στα οποία εργάζονται;

Γιατί η ελληνική κυβέρνηση δεν επέδειξε την ίδια ευαισθησία για την πληθώρα των ειρηνικών, διαφημιστικών και ανθελληνικών δημοσιευμάτων Γερμανικών ΜΜΕ, διαμαρτυρόμενη για τη χυδαία και βάναυση προσβολή της χώρας μας;

Η ερωτώσα Βουλευτής,
Ελισάβετ Βοζεμπεργκ»