15 Φεβρουαρίου 2012

Ο μάσκες της Ευρώπης έπεσαν, δεν θέλουν σώσουν την Ελλάδα!

Στην ψηφοφορία της Κυριακής η μόνη επιλογή για τη χώρα ήταν το ΝΑΙ! Και ήταν όχι μόνο για τους λόγους που διεξοδικά έχουν αναλυθεί. αλλά γιατί κυρίως η χώρα έπρεπε να αποκτήσει μια εθνική στρατηγική απέναντι σε όλους αυτούς που με διεξοδικό σχέδιο οδηγούν εδώ και δυο χρόνια τη χώρα εκτός ευρώ και Ευρώπης. Και είναι πολλοί αυτοί που θέλουν να μας πετάξουν έξω. Είναι επιχειρηματίες,είναι lobby, είναι πολιτικοί εντός και εκτός-ηθελημμένα ή μη, είναι οι γνωστοί άγνωστοι…
Αλλά είναι και εχθροί που εμφανίζονται ως φίλοι, όπως οι Βρετανοί για παράδειγμα που κόπτονται για τους πολίτες της χώρας και τα μέτρα λιτότητας, σφαδάζουν για τη γερμανική μπότα, προβάλλουν κάθε λίγο και λιγάκι πόσο καλύτερα θα ήταν για την Ελλάδα να επιστρέψει στη δραχμή…Θα ήταν βεβαίως, για τους ίδιους ό,τι καλύτερο. Αφού θα ήταν ένα τεράστιο πλήγμα για το ευρώ, την ενότητα της ευρωζώνης και την κυριαρχία του γαλλογερμανικού άξονα στην Ε.Ε. Άρα θα ήταν ανοιχτός ο δρόμος για την ενίσχυση της Βρετανίας εντός της Ε.Ε. Αυτοί όλοι όμως έρχονται να επενδύσουν στη χώρα που θα επιστρέψει στη δραχμή; Έρχονται να προσφέρουν λύσεις για ανάπτυξη στη χώρα; Εισρέουν κεφάλαια; Όχι βέβαια! Η ρητορική τους εξαντλείται στο να διαλύσουμε το ευρώ. Για τη σωτηρία και βοήθεια στην Ελλάδα, σιγήν ιχθύος.

Και πάμε τώρα στις προφάσεις εν αμαρτίαις. Η Γερμανία και οι χώρες των 3Α εντός ευρωζώνης.

Ποιό είναι το σχέδιο; Προτείνουμε στην Ελλάδα ένα ανέφικτο και αναποτελεσματικό σχέδιο, την καθηλώνουμε, την εκβιάζουμε, ξεφορτωνόμαστε τα επικίνδυνα χαρτιά μας, προετοιμαζόμαστε αποτελεσματικά για την χρεοκοπία της και την σπρώχνουμε στο γκρεμό.Εν τω μεταξύ κερδίζουμε από τις διακυμάνσεις στο ευρώ.Διαλύουμε την κοινωνική συνοχή, απαξιώνουμε το πολιτικό σύστημα και τη δημοκρατία, πτωχεύουμε τους πολίτες και τη σπρώχνουμε στον γκρεμό.Κάποια στιγμή, θα καταλάβουν ότι η βοήθεια αυτή είναι αυτοκτονία και θα αρνηθούν οι ίδιοι. Θα πουν αυτό μας σκοτώνει, δεν θέλουμε τη βοήθειά σας, δεν θέλουμε το ευρώ σας, δεν θέλουμε την ευρώπη σας. Αποχωρούμε οικειοθελώς! Κι αυτό που έχει αξία εδώ είναι ακριβώς το ΟΙΚΕΙΟΘΕΛΩΣ….

Γιατί πρωτίστως δεν μπορούν και να θέλουν να μας διώξουν από το ευρώ και την Ε.Ε. Αλλά κυρίως δεν μπορούν να διαχειριστούν την κρίση που θα επέλθει αν η αποπομπή μας είναι πρωτοβουλία τους. Τόσο νομικά όσο και κοινωνικο-οικονομικο-πολιτικά θα έχουν τεράστιο πρόβλημα.’Αλλωστε ειδικά η Μέρκελ και ο Σαρκοζί έχουν να αντιμετωπίσουν και τις εθνικές εκλογές τους.Καταλαβαίνουμε όλοι ότι η χρεοκοπία της Ελλάδας με δική τους ευθύνη θα ήταν ο πολιτικός τους θάνατος.

Αντιθέτως, η ενίσχυση των σωβινιστικών αισθημάτων μέσω της απαξίωσης της προσπάθειας των Ελλήνων, μέσω της άρνησης των Ελλήνων να δεχτούν την απλόχερη βοήθειά τους, αποδεικνύεται καθημερινά από τα δημοσκοπικά ευρήματα.

Ο Σαμαράς λοιπόν, εφάρμοσε για πρώτη φορά μια εθνική στρατηγική αποκάλυψης των πραγματικών υπεύθυνων. Εμείς δεχτήκαμε μετά από διαπραγμάτευση τους όρους σας. Ψηφίσαμε τη δανειακή σύμβαση.Κι όμως… το eurogroup έγινε τηλεδιάσκεψη με την πληροφορία να διαρρέεται από γερμανικές πηγές,την ώρα που τα επίσημα όργανα της Ευρώπης και της ευρωζώνης διαβεβαίωναν ότι θα γίνει κανονικά. Κι αυτοί μετά το έμαθαν…

Μετά την αναβολή σου λέει όμως ο Σόιμπλε πρωί πρωί, δεν υπογράψατε. Βεβαίως δεν τον απασχολεί ιδιαιτέρως που ο Σαρκοζί και η Μέρκελ, κριτικάροντας τον Ολάντ στην κοινή τους συνέντευξη στις 6/2, είπαν πως η υπογραφή μιας σύμβασης από την κυβέρνηση μιας χώρας και ειδικά η ψήφισή της από το κοινοβούλιό της είναι η απόλυτη δέσμευση,ο λόγος της χώρας και η βασική αρχή των διεθνών σχέσεων. Βγάζει τον ευρωβουλευτή των Φιλελευθέρων να λέει ότι ο Σαμαράς δεν δεσμεύτηκε.Του απαντάει βεβαίως ο βουλευτής του EPP ότι ο Σαμαράς έκανε αυτό που έπρεπε, ψήφισε και μάλιστα διέγραψε 21 βουλευτές του γι’ αυτό.

Τι έκανε ο Σαμαράς; Δεν έπεσε στις προφάσεις εν αμαρτίαις. Υπέγραψε επιστολή με τον ίδιο τρόπο που είχε υπογράψει και στις 29 Νοεμβρίου 2011 για την 6η δόση μιλώντας βεβαίως πάντα για ανάπτυξη και τροποποιήσεις. Για τα ίδια πράγματα που μιλάει όλη η Ευρώπη.Και πάλι τα παπαγαλάκια της Ευρώπης άρχισαν να γράφουν ότι το κομμάτι των τροποποιήσεων δεν μπορεί να γίνει δεκτό. Έλα μου όμως που έχει γίνει δεκτό από όλους από τις 29/11/2011.Από την τρόικα, από το Eurogroup, από το ΔΝΤ, από το EPP, από όλους. Μάλιστα ο Υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας είχε κάνει και δήλωση τότε που χαιρέτιζε την επιστολή Σαμαρά…με τις τροποποιήσεις.

Ο δε Σόιμπλε άφησε υπονοούμενα και για τις εκλογές.

Και τώρα το ξεμπρόστιασμα που τους έκανε ο Σαμαράς:

Αφού η ελληνική πλευρά εκπλήρωσε όλες τις υποχρεώσεις της με τεράστιο κόστος για όλους και κυρίως για τους πολίτες, είναι φυσικό να προχωρήσουμε στο PSI και το σχέδιο διάσωσης. Αμ δε; Τα παιδιά διαρρέουν ότι ούτε σήμερα θα παρθούν αποφάσεις και ότι μάλλον η πρόταση που θα συζητηθεί θα είναι να γλιτώσουμε τη χρεοκοπία το Μάρτιο εκπληρώνοντας τις υποχρεώσεις μας για το ομόλογο που λήγει τότε και μετά τις εκλογές βλέπουμε.Μα γιατί;

Τί θέλουν δηλαδή; Μήπως να δεσμευτεί και ο Τσίπρας και η Παπαρήγα; Όχι βέβαια! Οι προφάσεις εν αμαρτίαις τελείωσαν! Οι μάσκες έπεσαν! Η πλάκα τέλειωσε και ο καθένας προ των ευθυνών του!Η Γερμανία προ των ευθυνών της! Η Ευρωζώνη προ των ευθυνών της! Η Ευρώπη προ των ευθυνών της!

Και τώρα που ξεβρακώθηκαν, η κατακραυγή παγκοσμίως έχει ξεκινήσει. Οι πιέσεις πια θα είναι ασφυκτικές!Όχι όμως προς την ελληνική πλευρά, αλλά προς την Ευρώπη και κυρίως τη Γερμανία! Ο Μόντι σήμερα σε ομιλία του καταχειροκροτήθηκε όταν είπε πως Γερμανία και Γαλλία έχουν κυρίως ευθύνη από το 2003 για την κρίση στην ευρωζώνη. Οι εφημερίδες (γαλλικές, βρετανικές, ισπανικές,αμερικανικές, όλες) καταδεικνύουν την αργοπορία, την αναποτελεσματικότητα και τις παλινωδίες των ευρωπαϊκών οργάνων και κυρίως της Γερμανίας!Όλοι πια μιλούν για ανάγκη μέτρων ανάπτυξης! Επαναφέρουν την αναγκαιότητα των ευρωομολόγων! Κατηγορούν τη Γερμανία,ότι δεν αποδέχεται την ανάγκη συμμετοχής της ΕΚΤ ή των εθνικών κυβερνήσεων στο πρόγραμμα αναδιάρθωσης του ελληνικού χρέους!

Και έρχονται πια άλλοι πολιτικοί να αντικαταστήσουν αυτούς που δεν μπόρεσαν, δεν πίστεψαν και δεν θέλουν την Ευρώπη της αλληλεγγύης, την Ευρώπη που όλοι πιστέψαμε και βοηθήσαμε να δημιουργηθεί!

Αυτοί θα φύγουν … ξεβρακωμένοι!Εμείς απαλλαγμένοι από τις εμμονές τους, θα μπορέσουμε να βγούμε από την κρίση!Η Ευρώπη θα μπορέσει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, να κάνει την αυτοκριτική της και να προχωρήσει μπροστά! Κι οι …. ξεβρακωμένοι θα κριθούν από την ιστορία….Την ιστορία όμως τη γράφουμε εμείς που πιστεύουμε, ελπίζουμε και προχωράμε μπροστά!

Και για να παραφράσω γνωστή διαφήμιση: Η νύχτα φεύγει, η ελπίδα έρχεται…