03 Μαρτίου 2012

Πάγκαλος: Ανίκανοι και κηπουροί οι της κυβέρνησης Παπανδρέου... εκτός από μένα που είμαι πυρηνικός φυσικός

Ο Θ. Πάγκαλος σε συνέντευξη του στο Βήμα της Κυριακής χαρακτηρίζει υπουργούς που μετείχαν στην κυβέρνηση Παπανδρέου ανίκανους και ανυπόληπτους.

«Είδαμε να διαφοροποιούνται άνθρωποι οι οποίοι έπαιξαν περίτρανο ρόλο στη διαχείριση της κρίσης μέσα στο πλαίσιο της κυβερνητικής πολιτικής και χωρίς ποτέ να έρθουν σε σύγκρουση με τον Γ. Παπανδρέου. Ε, αυτοί όχι απλώς ήταν ανίκανοι στη δουλειά τους, αλλά θα μου επιτρέψετε να σας πως ότι ήταν ανυπόληπτοι.
Γιατί πως να χαρακτηρίσει κανείς έναν άνθρωπο ο οποίος όσο καιρό είναι σε επαφή με την εξουσία σπεύδει να ικανοποιήσει όλα τα κελεύσματα της και μόλις για άλλους λόγους, λόγο ανικανότητάς του ενδεχομένως, απομακρύνεται από την πηγή της εξουσίας αναπτύσσει ανταρσία και στο τέλος διαφωνία υποτιθέμενοι;»

Επιτίθεται και στους λεγόμενους «κηπουρούς» τους οποίους ωστόσο διαχωρίζει λέγοντας ότι δεν ήταν όλοι έτσι.

«Δεν ήταν όλοι «κηπουροί». Ήταν και κομματικά στελέχη. Αν εννοείται «κηπουρός» κάποιος κοντινός του Γ. Παπανδρέου, δεν ήταν έτσι όλοι αυτοί. Υπάρχουν και αυτοί βέβαια. Αυτοί είναι ακόμη πιο αισχρή περίπτωση. Είναι αυτοί που οφείλουν την ύπαρξη τους στον αρχηγό και στην εύνοια του και μετά όπως λέει το υπέροχο άσμα του ΠΑΣΧΑ «Ους έθρεψε το μάνα, εκίνησαν την πτέρναν κατά του ευεργέτου»

Μετά τον Α. Λοβέρδο και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης βλέπει κυβέρνηση συνεργασίας μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων.

Βλέπω συνεργασία ΠΑΣΟΚ και ΝΔ στην βουλή, η οποία είναι εφικτή, αν κανείς αφαιρέσει αυτές τις φλύαρες συζητήσεις στην βουλή ή τον Τύπο για το ποιος ευθύνεται για το παρελθόν.