26 Μαρτίου 2012

Γελοιότητες Αβραμό: Τα εσωτερικά προβλήματα της Τουρκίας, φταίνε για το ότι η τούρκικη φρεγάτα παρολίγο να δέσει στον Πειραιά!!!

Σε «εσωτερικό πρόβλημα της Τουρκίας» απέδωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος, την είσοδο της τουρκικής φρεγάτας στα ελληνικά χωρικά ύδατα, τις παραμονές της εθνικής επετείου, καθώς όπως τόνισε, «το αν ενεργούν οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις μόνες τους χωρίς να ενημερώνουν την πολιτική τους ηγεσία, είναι δικό τους πρόβλημα».

Σε κάθε περίπτωση, «η τουρκική φρεγάτα σε κάποια στιγμή αισθάνθηκε στο σβέρκο της, το χνώτο των ελληνικών αεροπλάνων και φρεγατών» καθώς στο Αιγαίο, «δεν κουνιέται κουνούπι χωρίς να ενεργοποιείται το σύστημα αποτροπής» και «η αντίδραση υπήρξε άμεση. Η εποχή των κανονιοφόρων, έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί» δήλωσε.

Υπενθυμίζεται ότι την παραμονή της 25ης Μαρτίου η τουρκική φρεγάτα Gazianter εισήλθε σε ελληνικά χωρικά ύδατα νότια της Κύθνου και εξήλθε από το στενό του Καφηρέα, παρακολουθούμενη από πλοία του Πολεμικού Ναυτικού, καθώς και αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας. Λίγες ημέρες νωρίτερα, το γνωστό τουρκικό ερευνητικό σκάφος «Πίρι Ρέις» εισήλθε σε περιοχή ελληνικής υφαλοκρηπίδας, βορειοδυτικά της Μυτιλήνης.

Στο μεταξύ, ο κ. Αβραμόπουλος, ενημερώνοντας την Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής, αποποιήθηκε κάθε ευθύνη για την επιλογή των στρατοπέδων που θα χρησιμοποιηθούν για φιλοξενία των παράνομων μεταναστών, διευκρινίζοντας πως το ΥΕΘΑ, απλώς ανταποκρίνεται σε αιτήματα του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και των Περιφερειαρχών.

Επίσης, υπογράμμισε πως το ΥΕΘΑ δεν εξετάζει περαιτέρω περικοπές στο ειδικό μισθολόγιο των Ενόπλων Δυνάμεων, ή απολύσεις στελεχών τους - και σημείωσε ότι «η χρονίζουσα εκκρεμότητα παροχής βλημάτων 120 χιλιοστών για τα τεθωρακισμένα Leopard του ελληνικού στρατού, τελείωσε».

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ