07 Μαρτίου 2012

"Στην εντατική και ετοιμοθάνατος" ο Νικολά Σαρκοζί

Ο Γάλλος πρόεδρος, η επικεφαλής του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου Μαρίν Λεπέν, αλλά και ο κεντρώος υποψήφιος για το χρίσμα της γαλλικής προεδρίας Φρανσουά Μπαϊρού απεικονίζονται...
τάχα στα "τελευταία τους", σε μια προσπάθεια της οργάνωσης ADMD που μάχεται για τη νομιμοποίηση της ευθανασίας να τους σοκάρει και να τους προβληματίσει. Και αυτούς και τους ψηφοφόρους τους, καθώς και οι τρεις παραπάνω πολιτικοί είναι αντίθετοι σε αυτή τη νομιμοποίηση.


Το σλόγκαν της καμπάνιας είναι η φράση "κύριε υποψήφιε, πρέπει να βρεθεί κανείς σε αυτήν τη θέση για να αλλάξει γνώμη σχετικά με την ευθανασία;", ενώ το βασικό αίτημα της ADMD είναι να δοθεί η ελευθερία στους ασθενείς τελευταίου σταδίου να επιλέγουν αν θέλουν βοήθεια να καταλήξουν ή να συνεχίσουν την θεραπεία περιμένοντας στωικά το τέλος.


Να σημειωθεί ότι στην καμπάνια δεν απεικονίστηκε ο σοσιαλιστής υποψήφιος για τις προεδρικές εκλογές Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος έχει εκφραστεί υπέρ της παραχώρησης επιλογής στους ασθενείς τελευταίου σταδίου της επιλογής να καταλήξουν.



cosmo.gr