23 Μαρτίου 2012

Ρόμπα έκανε τον ΓΑΠ ο Στουρνάρας

Στην αντεπίθεση πέρασε ο Γιώργος Παπανδρέου, που απάντησε σε υψηλούς τόνους στα όσα δήλωσε για το έλλειμμα ο καθηγητής Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας. Σύμφωνα με τον κ. Στουρνάρα, ο Γιώργος Παπανδρέου γνώριζε την αλήθεια για το έλλειμμα του 2009. «Δεν είναι αλήθεια ότι ο Παπανδρέου δεν ήξερε για το έλλειμμα. Του το είχα πει κι εγώ στα τέλη Αυγούστου του 2009, πριν από τις εκλογές. Είχα πει τότε ότι θα ξεπεράσει το 10% και οι επιτελείς του με ρώτησαν:

«Μόνο;» αλλά δεν έκαναν τίποτα» υποστήριξε σε συνέντευξή του στο περιοδικό «Επίκαιρα».

Μία ημέρα μετά τη δημοσίευση της συνέντευξης, ο τέως πρωθυπουργός απάντησε σε έντονο ύφος, μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε το γραφείο του.

«Ο κ. Γιάννης Στουρνάρας, είναι προφανές ότι μπορεί να έχει τις απόψεις του για την εξέλιξη των οικονομικών μεγεθών και την πορεία της οικονομίας στη χώρα. Είναι όμως επίσης προφανές ότι, ουδείς μπορεί να καταλήξει σε ασφαλή και πάνω από όλα δίκαια συμπεράσματα, χρησιμοποιώντας "δυο μέτρα και δυο σταθμά"», τόνισε ο κ. Παπανδρέου, σημειώνοντας ότι «στην συγκεκριμένη περίπτωση ελλοχεύει ο κίνδυνος εξίσωσης των ευθυνών, κίνδυνο από τον οποίο δεν διαφύλαξε την κρίση του ο κ. Στουρνάρας».

«Μια και μόνη ματιά στην πορεία του χρέους από το 2004 έως το 2009 και του ελλείμματος το 2009 και το 2010, θα έδινε στον κ. Στουρνάρα τη δυνατότητα να ξεχωρίσει ποιος δημιούργησε το πρόβλημα και ποιος ανέλαβε την ευθύνη -αν και δεν του αναλογούσε- να το αντιμετωπίσει. Και μάλιστα, με αποτελέσματα πρωτόγνωρα για οποιαδήποτε χώρα και πολύ περισσότερο της ΕΕ. Δεν το έκανε, όμως», επισημαίνει ο τέως πρωθυπουργός.

Μάλιστα, ο κ. Παπανδρέου αφήνει αιχμές για άλλη μια φορά, σημειώνοντας ότι «ίσως για την ίδιο λόγο, αφού παραβλέπει το γεγονός ότι ο κ. Σαμαράς δεν έχει αποστεί από την πολιτική που ακολούθησε ο κ. Καραμανλής και επιπλέον εξακολουθεί να πολιτεύεται με δυο γλώσσες, οδηγείται στο συμπέρασμα ότι ο Πρόεδρος της ΝΔ «θα ήταν ένας καλός πρωθυπουργός».

newsbomb.gr