06 Μαρτίου 2012

Πρέπει να ενταθούν οι αντιναζιστικές εκδηλώσεις για να μην έρθει ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΑΖΙ ΤΟΥΡΙΣΤΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

[Όπως θα δείτε στο τέλος της είδησης, τον Απρίλιο και τον Μάιο θα κριθεί το ποσοστό μείωσης γερμανών τουριστών στην Ελλάδα, μιας και τότε κλείνουν και τα "last minute" που πέρσι ήταν ιδιαίτερα αυξημένα... άρα οι ηλίθιοι έχουν ακόμα κανα 2 μήνες να τα γαμήσο@@ τη μάνα όλα... πάντως δεν βλέπω και πολλούς να βάζουν τις ειδήσεις μείωσης του τουρισμού από τη γερμανία... μη στεναχωρήσουμε και τους ελληναράδες πατριώτες λέγοντάς τους ότι τις μαλακίες τους θα τις πληρώσουν το καλοκαίρι συμπολίτες μας που ζούνε από τον τουρισμό]

Τα μηνύματα για τον ελληνικό τουρισμό από τη διεθνή έκθεση τουρισμού του Βερολίνου (ΙΤΒ) δεν είναι θετικά, τουλάχιστον όσον αναφορά τις τουριστικές προτιμήσεις των Γερμανών και των Αυστριακών φέτος, σύμφωνα με όσα επισημαίνει η Deutsche Welle.

Το πρωί της Τρίτης, σύμφωνα με την DW, και ο πρόεδρος του Γερμανικού Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Γραφείων (DRV) Γιούργκεν Μπύχι παραδέχτηκε κατά την εναρκτήρια συνέντευξη Τύπου της έκθεσης ότι καταγράφεται μείωση της ζήτησης των ελληνικών τουριστικών πακέτων διακοπών.

«Είναι φανερό πως η Ελλάδα δε θα πετύχει φέτος τα περσινά καλά αποτελέσματα», είπε ο κ. Μπύχι επιβεβαιώνοντας τις καθοδικές τάσεις που καταγράφουν οι μεγάλοι tour operators. Οι τελευταίοι διαπιστώνουν σε πολλές περιπτώσεις μείωση των κρατήσεων για την Ελλάδα που φτάνει το 30%.

Την εξέλιξη αυτή αποδίδουν οι ειδικοί στις εικόνες των επεισοδίων στην Αθήνα, αλλά και το «αντιγερμανικό κλίμα» που εκτιμάται ότι επικρατεί στην Ελλάδα και το οποίο φέρεται να αποτυπώνει στο κάψιμο γερμανικών σημαιών και στα φωτομοντάζ της καγκελαρίου Μέρκελ με ναζιστική στολή.

Ωστόσο, ο πρόεδρος του DRV αποδίδει τη μείωση της ζήτησης για ελληνικά πακέτα διακοπών,και στα διαρθρωτικά προβλήματα του ελληνικού τουρισμού, τα οποία, όπως είπε, χρήζουν μελέτης.

Όπως διεφάνη στη συζήτηση που ακολούθησε τη συνέντευξη τύπου, οι ωφελημένοι από τις ελληνικές «απώλειες» είναι η Τουρκία, η Ισπανία, η Κροατία και η Τυνησία.

Οι ειδικοί διαπιστώνουν ότι υπάρχουν προοπτικέ ς αναστροφής της κατάστασης, στο διάστημα που μεσολαβεί μέχρι να αρχίσει η κύρια τουριστική περίοδος.

Ο κ. Μπύχι παραπέμπει στην περυσινή εξέλιξη όπου το «last minute» (σ.σ οι κρατήσεις της τελευταίας στιγμής) και οι κρατήσεις Απριλίου και Μαΐου αναπλήρωσαν με το παραπάνω τις απώλειες του Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου.

Ο πρόεδρος του DRV δεν αναμένει ωστόσο πρόωρη αναπλήρωση των απωλειών φέτος.

Από πολλούς tour operator εκφράζεται η ελπίδα ότι οι ελληνικές τουριστικές επιχειρήσεις θα προχωρήσουν σε πρωτοβουλίες βελτίωσης του κλίματος αλλά και σε μείωση των τιμών, προκειμένου να καταστούν ελκυστικότερες οι διακοπές στην Ελλάδα.

Όλα αυτά με την επιφύλαξη ότι μέχρι τότε δεν θα έχει επιδεινωθεί περαιτέρω το κλίμα στις ελληνογερμανικές σχέσεις.
Newsroom ΔΟΛ