14 Απριλίου 2012

Πάνω από 58 χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα τα ακίνητα της ...Τσοχατζούπολης!

Απορρίπτει σύμφωνα με πληροφορίες, όλες τις εις βάρος του κατηγορίες ο Άκης Τσοχατζόπουλος μέσα από τα κρατητήρια της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, υποστηρίζοντας ότι δεν ευσταθούν τα όσα του καταλογίζουν οι δικαστικές αρχές. Ο πρώην υπουργός που θα καταθέσει τη Δευτέρα, ακούστηκε μάλιστα να λέει πως είναι "πολιτικός κρατούμενος"!!!.

Στο μεταξύ, παραστατικά off shore εταιρειών, έγγραφα πολιτικής σημασίας, αποδείξεις, τιμολόγια, συμφωνητικά αγοραπωλησιών ακινήτων, εικονικών ή μη, βρέθηκαν στο προσωπικό αρχείο του Άκη Τσοχατζόπουλου, δείχνοντας το δρόμο στις εισαγγελικές αρχές για το τι πραγματικά συμβαίνει με τα περιουσιακά στοιχεία του πρώην υπουργού.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες τα στοιχεία που «καίνε» τον Άκη Τσοχατζόπουλο προέρχονται από τις έρευνες της Εισαγγελίας Αθηνών, τις έρευνες του σώματος δίωξης οικονομικού εγκλήματος, τις δικογραφίες για τους ρωσικούς πυραύλους και τα γερμανικά υποβρύχια ενώ υπήρχε και δικαστική συνδρομή από την Κύπρο και τις Ηνωμένες πολιτείες της Αμερικής.

Τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί αποδεικνύουν ξεκάθαρα ότι πραγματικός ιδιοκτήτης των Nobilis, Bluebell και Torcaso είναι ο ίδιος ο Άκης Τσοχατζόπουλος ενώ ξετυλίγουν το κουβάρι των οικονομικών συναλλαγών μεταξύ των πέντε συλληφθέντων και των εταιρειών.

Η αρχή έγινε με το ακίνητο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου 33, έκτασης 517 τετραγωνικών μέτρων. Αρχικός ιδιοκτήτης φέρεται η off shore Torcaso που μαζί με τη Nobilis φέρονται και στα τιμολόγια της ανακαίνισης που κόστισε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ. Σύμφωνα μάλιστα με το πόρισμα η σύζυγος του πρώην υπουργού αποκτά το ακίνητο γνωρίζοντας ότι προέρχεται από εγκληματική δραστηριότητα.

Σε ό,τι αφορά το ακίνητο στη Δεινοκράτους 60, έκτασης 402 τετραγωνικών μέτρων, αγοράστηκε από το 1998 έναντι 98 εκατομμυρίων ευρώ. Σύμφωνα με το πόρισμα πάντως, αγνοείται οικονομική συναλλαγή ύψους 450.000 ευρώ μεταξύ της κόρης του πρώην υπουργού και του Αστέριου Οικονομίδη, ποσό που δεν κατατέθηκε ποτέ και σε κανένα λογαριασμό.

Η Torcaso πρωταγωνιστεί στις αγοραπωλησίες και του ακινήτου 2000 τετραγωνικών μέτρων στον κόμβο των Αμπελοκήπων που μαζί με τις 22 θέσεις πάρκινγκ φτάνει τα 3,8 εκατομμύρια ευρώ. Η συγκεκριμένη περιουσία πωλείται στην Ιερά Μονή Βατοπεδίου έναντι 6 εκατομμυρίων ευρώ, χρήματα που καταλήγουν στο συλληφθέντα επιχειρηματία Γιώργο Σαχπατζίδης.

Παρόμοια διαδρομή φαίνεται να έχει και το ακίνητο στην Κομνά Τράκα, σπίτι 142 τετραγωνικών μέτρων. Το 2000 αγοράζεται από τη Torasco έναντι 240 εκατομμυρίων ευρώ. Σε ο,τι αφορά το ακίνητο αυτό, οι εισαγγελικές αρχές έχουν στα χέρια του έγγραφα και των τριών off shore, ιδιοκτήτης των οποίων είναι ο Άκης Τσοχατζόπουλος. Το 2004 το ακίνητο πωλείται και αυτό στην Ιερά Μονή Βατοπεδίου και τα 3,7 εκατομμύρια ευρώ μπαίνουν σε λογαριασμούς των Σαχπατζίδη και Ζήγρα.

Τα ακίνητα που βρίσκονται στο μικροσκόπιο των διωκτικών αρχών πάντως είναι περισσότερα από 20 και η συνολική τους έκταση αγγίζει τις 58.000 τετραγωνικά μέτρα..