02 Απριλίου 2012

Και στο Ηράκλειο ψάχνει με το ντουφέκι υποψήφιους το ΠΑΣΟΚ

Με το ντουφέκι ψάχνει το ΠΑΣΟΚ νέους υποψήφιους για να κλείσει τους εκλογικούς του συνδυασμούς στην Κρήτη. Παρά πολλές είναι οι αρνήσεις που έχουν δεχθεί έως σήμερα οι επιτελείς της Ιπποκράτους με αποτέλεσμα να επικρατεί προβληματισμός για την ποιότητα της εκπροσώπησης και κατά συνέπειας της απήχησης που θα έχουν ψηφοδέλτια στο εκλογικό σώμα.

Αντίστοιχο είναι το κλίμα και στη Νέα Δημοκρατία αν και εκεί υπάρχουν και ελπιδοφόρα σημάδια για το επιτελείο της λεωφόρου Συγγρού.
Σύμφωνα με την καταγραφή που έχει κάνει το cretalive.gr το ΠΑΣΟΚ... έδωσε παράταση για διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων αφού δεν μπόρεσε να συγκεντρώσει εκείνα τα «τρανταχτά» ονόματα που σε άλλους καιρούς... έτρεχαν να ζητήσουν μια θέση στα ψηφοδέλτιά του!
Ειδικά στο Ηράκλειο τις εποχές που οι έδρες ήταν 4 ή 5 και σπανιότερα 6 και η υποψηφιότητα με το ΠΑΣΟΚ έμοιαζε σα... διορισμός στο Κοινοβούλιο το ενδιαφέρον ήταν πολλαπλάσιο των θέσεων...
Τώρα που οι έδρες του ΠΑΣΟΚ στο Ηράκλειο θα είναι με βάση τις αναγωγές δύο με τρεις και σε συνδυασμό με το πολιτικό κλίμα το ενδιαφέρον είναι περιορισμένο.
Μάλιστα, με δεδομένες τις τελευταίες πληροφορίες ότι ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου μπορεί να είναι υποψήφιος και στο Ηράκλειο -άρα χάνεται άλλη μια έδρα- το ενδιαφέρον γίνεται ακόμη πιο υποτονικό.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, προτάσεις έγιναν στην αντιπεριφερειάρχη Θεανώ Βρεντζου-Σκορδαλάκη, στην περιφερειακή σύμβουλο Βιργινία Μανασάκη, στους αντιδημάρχους Γιώργο Αεράκη και Αγγελική Σχοιναράκη, στον καθηγητή Αλέξη Καλοκαιρινό, στον επιχειρηματία Κώστα Φαρσάρη, στον αγροτιστή συνδικαλιστή Γιώργο Ντισπιράκη και άλλους, αλλά ουδείς δέχτηκε σε αυτή τη φάση να είναι υποψήφιος.
Ανάλογη πρόταση έχει γίνει και στον γιατρό Φάνη Ζαμπετάκη, αλλά επίσης δεν είναι ξεκάθαρο εάν θέλει να είναι υποψήφιος...
Ποιοι θα είναι λοιπόν οι 11 του ΠΑΣΟΚ; Προφανώς οι 4 βουλευτές που απέμειναν, ήτοι Βασίλης Κεγκέρογλου, Φραγκίσκος Παρασύρης, Μανώλης Στρατάκης και Μαρία Σκραφνάκη. Υποψήφιοι επίσης θα είναι η πρώην νομάρχης Ευαγγελία Σχοιναράκη , δικηγόρος ο Αντώνης Βγόντζας, ο πρώην δήμαρχος Ανωγείων Νίκος Ξυλούρης (πρώην δήμαρχος Ανωγείων), η αντιδήμαρχος Δέσποινα Συγγελάκη- και απομένουν 3 θέσεις, εκ των οποίων η μια πρέπει να είναι γυναίκα. Αιτήσεις κατέθεσαν ακόμη το στέλεχος της Νεολαίας Μενέλαος Μποκέας, ο γιατρός Μανώλης Χρηστάκης και ο διοικητικός υπάλληλος της Πολεμικής Αεροπορίας Ιωάννης Φραγκαδούλης.
Επίσης, ακούγεται έντονα το όνομα του αντιδημάρχου Νίκου Γιαλιτάκη, ενώ από την Αθήνα συζητούν και το όνομα του γραμματέα της Νομαρχιακής Μιχάλη Παπαδάκη αν κι εκείνος δεν έχει εκφράσει ενδιαφέρον μέχρι σήμερα....
Στη Νέα Δημοκρατία
Κάπως καλύτερο, αλλά όχι...ιδανικό, είναι και το κλίμα στη Νέα Δημοκρατία στο Ηράκλειο. Ο στόχος του πρώτου κόμματος και το... μπόνους που δίνει ο εκλογικός αγώνας σε συδυασμό με ορισμένα νέα πρόσωπα έχουν δώσει ένα αέρα αισιοδοξίας.
Εκτός του κ. Μανώλη Κεφαλογιάννη που από το 1990 πολιτεύεται συνεχώς και χωρίς κανένα πρόβλημα εκλογής, θα πολιτευθεί κι ο επίσης βετεράνος Γιώργος Δεικτάκης, αλλά και οι «παλιότεροι» στο ψηφοδέλτιο Κώστας Παπαγεωργίου (δημοσιογράφος), Μανώλης Μαράκης (δημοτικός υπάλληλος), Ελένη Κουντουράκη (δημοσιογράφος), ενώ ο πρώην βουλευτής Κώστας Μπαντουβάς ξεκαθάρισε ότι δεν θα είναι υποψήφιος.
Στη Ν.Δ. περιμένουν την οριστική απόφαση του προέδρου του ιατρικού Συλλόγου Γρηγόρη Πασπάτη που αναμένεται να κάνει τη διαφορά εάν κατέβει. Αλλά ο ίδιος έχει πολλές επιφυλάξεις...
Σε κάθε περίπτωση πάντως η Ν.Δ. θα έχει και λαμπρούς νέους στο ψηφοδέλτιό της που δίνουν τον τόνο της ανανέωσης. Οπως για παράδειγμα τον γιατρό και μέλος της ΚΕ και πολιτικής γραμματείας του κόμματος , Γιώργο Παπαδάκη, και τον μηχανικό Μάξιμο Σενετάκη.
Τα άλλα κόμματα
Στο ΚΚΕ υποψήφιοι αναμένεται να είναι μεταξύ άλλων οι δημοτικοί σύμβουλοι Μανώλης Σιντιχάκης, Γιώργος Σκεπάρνης, Ρένα Σκυβαλάκη.
Στη ΔΗΜΑΡ ξεχωρίζει το όνομα του βουλευτή Γιάννη Μιχελογιαννάκη που είναι η μεγάλη μεταγραφή από το ΠΑΣΟΚ ενώ τελικά δεν θα είναι ο Πέτρος Μηλιαράκης.
Υποψήφιοι θα είναι ακόμη οι κ. Νικήτας Δολαψάκης, Χάρης Κατερινόπουλος, Χρήστος Ανδριοπουλος, Γιώργος Κλάδος, Αντώνης Παρασυρης, Βασιλική Ζερβού, Ευγενία Λαγουδάκη κ.ά.
Με τον ΣΥΡΙΖΑ εκτός του βουλευτή Μιχάλη Κριτσωτάκη υποψήφιοι θα είναι οι Ανδρέας Βασιλειάδης, Μαρία Διακάκη, Δημήτρης Καραμαλάκης, Μανώλης Βαρδουλάκης, Μιχάλης Κλάδος κ.α.
Στη Δημοκρατική Συμμαχία υποψήφιος εκτός του Λευτέρη Αυγενάκη, εδνέχεται να είναι ο επιχειρηματίας Μιλτιάδης Καράτζης, ενώ ακούγονται και τα ονόματα ο λυράρης Νίκος Γωνιανάκης, ο γιατρός Γιώργος Επιτροπάκης, ο νεολαίος Βαρδής Φραγκιαδάκης κ.α.
Στο κόμμα του Πάνου Καμμένου υποψήφιοι θα είναι ο επιχειρηματίας κ. Γιώργος Μπαμιεδάκης, ο Μανώλης Ζερβάκης, ο Κώστας Δαμαβολίτης κ.ά.

iefimerida.gr