19 Απριλίου 2012

ΑΕ(ροψεκασμένοι)... κωλοτούμπες!!! Αποδέχονται πλήρως τη δανειακή σύμβαση και θα την καταγγείλουν αν και εφόσον...

Διαβάζω στο πρόγραμμά (σελ.18) των ΑΕροψεκασμένων του Πάνου, το σημείο όπου προσπαθούν να μας πείσουν ότι θα καταγγείλουν το Μνημόνιο και τις δανειακές συμβάσεις:

"ΚΑΤΑΓΓΕΛΊΑ ΜΝΗΜΟΝΊΩΝ ΚΑΙ ΔΑΝΕΙΑΚΏΝ ΣΥΜΒΆΣΕΩΝ 
Καταγγελία Μνημονίου Ι και ΙΙ, Καταγγελία των αντίστοιχων Δανειακών Συμβάσεων και Κατάργηση όλων των σχετικών Εφαρμοστικών Νόμων. 
Οι ανωτέρω καταγγελίες θα γίνουν...
μόνον εφόσον (1) περιέλθει ο έλεγχος της ΤτΕ στο Ελληνικό Δημόσιο, αφού η ΤτΕ λειτουργεί ως αντιπρόσωπος του Ελληνικού Δημοσίου στις σχετικές συμβάσεις, ενώ (2) θα έχει ήδη τεθεί το ζήτημα των Γερμανικών Αποζημιώσεων στα αρμόδια Διεθνή Δικαστήρια και τη Διεθνή Κοινότητα και (3) θα έχει προηγηθεί η Ανακήρυξη της Ελληνικής ΑΟΖ,  (4) η εξασφάλιση βραχυπρόθεσμης ρευστότητας και (5) εναλλακτικών πηγών χρηματοδότησης του Ελληνικού Δημοσίου και (6) μετά την ολοκλήρωση του λογιστικού ελέγχου του Δημοσίου Χρέους, με τον προσδιορισμό του επαχθούς και επονείδιστου μέρους αυτού, προκειμένου η Ελλάδα να έχει στη διάθεσή της ισχυρά διαπραγματευτικά όπλα και εναλλακτικές λύσεις χρηματοδότησης...."
Αν μέτρησα σωστά ο Πάνος Καμμένος θέτει 6 προϋποθέσεις προκειμένου να καταγγείλει τη δανειακή σύμβαση... δεν θα σταθώ στην απορία "και μέχρι να γίνουν όλα αυτά, θα ισχύει το μνημόνιο δηλ. θα μας κατασχέσουν οι Γερμανοί τα σπίτια;" γιατί μπορεί να απαντήσουν ότι οι παπαριές σαν την κρατικοποίηση της ΤτΕ είναι θέμα ενός Νόμου και μιας μέρας. Το μεγάλο πρόβλημα όμως είναι η "εξασφάλιση βραχυπρόθεσμης ρευστότητας και εναλλακτικών πηγών χρηματοδότησης του Ελληνικού Δημοσίου" που αναφέρει ο Καμμένος μιας και είναι το ζητούμενο για όλους... και η ΝΔ το ίδιο λέει: "θα βρούμε ενναλακτικά έσοδα από τον έλεγχο της φοροδιαφυγής προκειμένου να μην υπάρξουν άλλα μέτρα, να καταργηθεί το χαράτσι της ΔΕΗ και να μειωθεί η φορολογία (επιχειρήσεις, ΦΠΑ) ώστε να τονωθεί η ζήτηση και να έχουμε τα ίδια ή περισσότερα φορολογικά έσοδα"...

άρα που διαφέρει ο Καμμένος; Μάλλον στο ότι η πρόταση της ΝΔ είναι συγκεκριμένη και λέει από που θα βρεθούν τα εναλλακτικά έσοδα ενώ η δικιά του μένει στο τσιτάτο...