10 Απριλίου 2012

NYTimes: Τα ρουσφέτια είναι πολύ σκληρά για να πεθάνουν

«Παρά τις προειδοποιήσεις οι παλιές ελεημοσύνες είναι πολύ σκληρές για να πεθάνουν για τους Έλληνες πολιτικούς που αντιμετωπίζουν σύντομα τους ψηφοφόρους» είναι ο τίτλος του ρεπορτάζ της εφημερίδας New York Times που αναφέρεται στις τροπολογίες που ήρθαν «νύκτα» στην ελληνική βουλή λίγο πριν τις εκλογές.

«Με την χώρα σκαρφαλωμένη στην άκρη της οικονομικής αβύσσου και τους διεθνείς πιστωτές να περιμένουν με αγωνία τα μέτρα που απαιτούν κι άλλο σφίξιμο της ζώνης οι Έλληνες νομοθέτες εργάζονται πολύ σκληρά τελευταία. Αλλά όχι πάντα με τους τρόπους που θα περίμενε κανείς» υπογραμμίζουν οι New York Times και κάνουν εκτενή αναφορά στις πελατειακές σχέσεις στην Ελλάδα.

Η εφημερίδα σημειώνει ότι κατατέθηκαν περισσότερες από 90 τροπολογίες που αφορούσαν «ρουσφέτια» στο ελληνικό κοινοβούλιο και φέρνει ορισμένα παραδείγματα. «Δεν πρέπει να έρθει ως μεγάλη έκπληξη όπως λένε πολλοί εδώ ότι οι βουλευτές που χτίζουν τις καριέρες τους πάνω στο σύστημα είναι απρόθυμοι να το αλλάξουν...Ανίκανοι να διατηρήσουν το σύστημα-ή επειδή το βαρέθηκαν- πολλοί νομοθέτες βγήκαν εκτός πολιτικής» αναφέρουν οι New York Times.