05 Μαΐου 2012

25 λόγοι για να ψηφίσεις ΝΔ αν σκέφτεσαι να ψηφίσει αριστερό κόμμα

  1. Οι περισσότερες δυνάμεις της Αριστεράς τάσσονται υπέρ εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Αυτό πολιτικά και οικονομικά θα ήταν ολέθριο και η ΝΔ θα το αποτρέψει.
  2. Αν βγούμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση, οι τωρινοί εταίροι και δανειστές μας θα είναι αμείλικτοι και θα μας αφήσουν να χρεοκοπήσουμε αμέσως.
  3. Χρεοκοπία σημαίνει κατάρρευση των τραπεζών (αφού δεν θα τις δανείζει η ΕΚΤ) και αδυναμία συναλλαγών με το εξωτερικό με συνέπεια το τέλος ΟΛΩΝ των εισαγωγών. Δεν θα υπάρχουν τρόφιμα, φάρμακα, όπως θα υπάρχει και έλλειψη ρεύματος, αλλά και δεν θα έχουμε καύσιμα για τα οχήματα και τα σπίτια μας, καθώς απ' όλα τα παραπάνω παράγουμε μόνο ένα μικρό ποσοστό σε σχέση με όσα χρειαζόμαστε.
  4. Φανταστείτε μια μεγάλη πόλη της Ελλάδας χωρίς ρεύμα, φαί και καύσιμα! Θα κυριαρχεί ο νόμος της ζούγκλας και ο καθένας θα λεηλατεί τον άλλον για να επιζήσει έως ότου τελειώσουν τα τρόφιμα τελείως! Η οικονομία θα έχει εκμηδενιστεί και ο κοινωνικός ιστός θα έχει καταστραφεί. Η μαύρη αγορά θα αναδυόταν με ότι είχε μείνει και τα χρήματα πια δεν θα είχαν καμία αξία, καθώς θα χρειαζόταν 100δες ευρώ/εκατομμύρια δραχμές για λίγο φαγητό.
  5. Αυτό ίσως να οδηγούσε και σε νέα πλήρη Αμερικανική ηγεμονία, όπου η Ελλάδα θα γινόταν πλήρως ελεγχόμενη περιοχή, όπως όλες οι περιοχές με "ανθρωπιστικές ανάγκες" του ΟΗΕ παγκοσμίως!
  6. Παράλληλα, όλοι αυτοί οι δείκτες για τους οποίους φωνάζει η Αριστερά δεν θα υπήρχαν πια! 100% ανεργία, Ανώτατος = Κατώτατος Μισθός = 0, ποσοστό κάτω από τα όρια της φτώχειας, 100% του πληθυσμού!
  7. Την ίδια στιγμή, η Ευρωπαϊκή Ένωση μας παρέχει πολιτική σταθερότητα στη χώρα. Όλοι γνωρίζουν ότι είναι αδύνατον να έχουμε νέα στρατιωτική χούντα ως κράτος-μέλος της Ε.Ε.
  8. Παράλληλα, η Ε.Ε. μας παρέχει και πολιτική σταθερότητα και στη διεθνή σκηνή, καθώς μας καθιστά ασφαλείς από την Τουρκία ή άλλες χώρες με τυχόν εδαφικές βλέψεις προς εμάς και μας προσφέρει μοναδικό διπλωματικό πλεονέκτημα στην περιοχή.
  9. Για όλους τους παραπάνω λόγους, τα κόμματα της αριστεράς που προτείνουν έξοδο από την Ε.Ε. είναι μάλλον αναξιόπιστα ως προς τα σχέδια τους και μας προτείνουν την εθνική καταστροφή. Για να αποφευχθεί η παραπάνω ολοκληρωτική καταστροφή, μόνο η ΝΔ με σιγουριά θα μας κρατήσει στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
  10. Επίσης η αριστερά λέει για μονομερή διαγραφή χρέους. Δεν είναι καλύτερο να είναι συμφωνημένη και διμερής η διαγραφή, δηλαδή συναινετική; Παράλληλα όμως είναι αδύνατο να διαγραφεί ολόκληρο το χρέος, οπότε η ΝΔ προσπάθησε να διαγράψει μέρος αυτού με συμφωνία όλων, με το περίφημο PSI. Μονομερής διαγραφή θα οδηγήσει ΕΠΙΣΗΣ σε χρεοκοπία, και θα γίνει η ολοκληρωτική καταστροφή που περιγράφεται παραπάνω.
  11. Την ίδια στιγμή, ως κράτος που θα παραμείνει στην Ε.Ε., δεν μπορούμε να καταπατήσουμε τις διεθνείς συμφωνίες με τα άλλα κράτη-μέλη. Μονομερής διαγραφεί σημαίνει καταπάτηση συμφωνιών και θα καταλήγαμε πάλι στην ολοκληρωτική καταστροφή.
  12. Η πολιτικοί της αριστεράς ήταν στην αντιπολίτευση για πολλά χρόνια και δεν διαμαρτυρήθηκαν ποτέ για τις έντονες κοινωνικές αδικίες που μας έφεραν ως εδώ! Δεν διαμαρτυρήθηκαν για τις γυναίκες που έβγαιναν στη σύνταξη στα 40 και στα 50! Δεν διαμαρτυρήθηκαν για τα εφάπαξ των 50.000 και 100.000, 150.000 ευρώ που το κράτος έδινε ενώ δεν είχε! Δεν διαμαρτυρήθηκε για τους πολλούς μισθούς των 3000,4000,5000,6000 ευρώ και πάνω που υπήρχαν στο Δημόσιο! Δεν διαμαρτυρήθηκαν για τις άδικες προσλήψεις 100δων χιλιάδων στο Δημόσιο, και όταν παρατηρήθηκαν, ήταν αντίθετοι στο να απολυθούν οι αδίκως προσληφθέντες!
  13. Οι πολιτικοί της σύγχρονης ελληνικής αριστεράς προστάτευσαν τους μεγαλοεργάτες των γιγάντιων μισθών, οι οποίοι δεν ελέγχθηκαν ποτέ από κανέναν, εις βάρος του τίμιου, απλού εργαζόμενου. Ήταν αντίθετοι στις αποκρατικοποιήσεις της ΝΔ και του Καραμανλή, ενώ οι αποκρατικοποιήσεις θα βοηθούσαν τον απλό εργαζόμενο να διακριθεί ενώ θα δούλευε, όπως γίνεται στον ιδιωτικό τομέα, ενώ θέση και ο μισθός του ήταν διασφαλισμένοι. Παράλληλα, οι μεγαλοεργάτες του τίποτα και οι εργατοπατέρες θα καταστρέφονταν.
  14. Οι πολιτικοί της αριστεράς ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ στήριζαν και στήριξαν το ΠΑΣΟΚ διαχρονικά σε κάθε δύσκολη μάχη, ειδικά στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Όταν ο κ. Παπανδρέου έλεγε ότι θα φύγει αν δεν πάρει το ΠΑΣΟΚ τους μεγαλύτερους δήμους της χώρας, η αριστερά τον στήριξε σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
  15. Η αριστερά στην Ελλάδα σήμερα χρησιμοποιεί για ίδιον όφελος τα ονόματα των αρχηγών των αριστερών κινημάτων του 20ου και 19ου αιώνα σα λάβαρα και σημαίες, προσπαθώντας να τους βγάλει από την ιστορική τους θέση και να τους βάλει στην Ελλάδα του σήμερα, υπό πολύ διαφορετικές κοινωνικές συνθήκες από αυτές στις οποίες έζησαν, με τις οποίες δεν έχουν σχέση.
  16. Ο ανάλγητος δογματισμός των αριστερών πολιτικών τους δημιουργεί αποστάσεις από την ελληνική κοινωνία, και έτσι, ούτε παράγουν "προοδευτικές" προτάσεις ούτε ανιχνεύουν τα προβλήματα που μπορούν να δημιουργηθούν. Έτσι δεν αντιλήφθηκαν το πρόβλημα της μεγάλης παρουσίας λαθρομεταναστών σε περιοχές της Ελλάδος, και χωρίς την αντιμετώπιση του, επιτράπηκε η άνοδος της Χρυσής Αυγής!
  17. Μόνο η ψήφος στην ΝΔ μπορεί να αντιμετωπίσει την άνοδο της Χρυσής Αυγής. Η πόλωση δημιουργεί κι άλλη πόλωση και γίνεται ένας φαύλος κύκλος που όλο και περισσότεροι ψηφοφόροι θα συγκεντρώνονται στα άκρα, και αριστερά και δεξιά. Η ΝΔ μπορεί να αντιμετωπίσει τους παράγοντες που προκάλεσαν την άνοδο της ΧΑ και έτσι να ανακόψει την ακροδεξιά.
  18. Η μάχη της 6ης Μαΐου ΔΕΝ είναι μάχη ιδεολογική. Υπάρχει μία αναπόφευκτη πραγματικότητα, παρόλο που δεν αρέσει σε κανέναν. Οι συμφωνίες έχουν γίνει, και στις 7 Μαΐου η νέα κυβέρνηση θα ξεκινήσει διάλογο με τους Ευρωπαίους. Ανεξαρτήτως ιδεολογίας και πολιτικής κατεύθυνσης υπάρχουν συγκεκριμένα προβλήματα που θα πρέπει να αντιμετωπιστούν με δημιουργική σκέψη, πέρα από θεωρίες και δογματισμούς.
  19. Η αριστερά γνωρίζει ότι δεν θα κυβερνήσει. Έτσι δεν έχει σχέδιο. Το ΠΑΣΟΚ γνώριζε ότι θα κυβερνήσει καιρό πριν αναλάβει την εξουσία και πάλι του πήρε 4-5 μήνες για να αρχίσει να κυβερνά και να τοποθετήσει στις διοικητικές θέσεις τους ανθρώπους της κυβέρνησης του. Σε τυχόν αριστερό κυβερνητικό συνασπισμό θα χρειαζόταν προφανώς πολύ περισσότερο, ενώ η χώρα χρειάζεται ισχυρή κυβέρνηση τη Δευτέρα το πρωί για να διαπραγματευτεί με την τρόικα και το ΔΝΤ!
  20. Γιατί ο μόνος που κατάφερε να σταθεί στο ύψος του απέναντι στους Ευρωπαίους, και μάλιστα όχι για εσωτερική κατανάλωση όπως κάνουν τα περισσότερα πράγματα, ούτε στο εσωτερικό της χώρας, είναι ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος πήγε και τους είπε κατάματα ότι εφαρμόζεται η λάθος συνταγή, όπως εξηγεί 2 χρόνια τώρα. Ο Σαμαράς πρώτος έθεσε την ατζέντα της ανάπτυξης στην Ευρώπη κι ενώ λανθασμένα δεν τον άκουγε κανείς πριν 2 χρόνια, τον ακούνε λίγο αργότερα. Αν τον ακούγανε από την αρχή, ίσως να είχαμε σωθεί, ίσως να μην είχαμε καταστραφεί. Ας τον ακούσουμε τώρα κι ας τον αφήσουμε να σώσει ότι προλαβαίνει αυτή τη φορά πριν οδηγηθούμε σε ακόμη χειρότερες καταστάσεις.
  21. Γιατί τα κόμματα της "αντίδρασης" παρουσιάζουν περιστασιακή "ειλικρίνεια". Αλλάζουν θέσεις διαρκώς. Κάποιοι ακόμα λένε "όχι στο μνημόνιο, ναι στην ΕΕ". Πώς γίνεται αυτό; Η ΝΔ από την αρχή είπε πολύ απλά ότι το Μνημόνιο ΔΕΝ ήταν μονόδρομος τον Μάιο του 2010, τώρα πια όμως ζούμε μία βαθιά κρίση εξ αιτίας του και δεν μπορούμε να κάνουμε αλλιώς παρά να συνεχίσουμε μέσω των συμφωνιών και να καταφέρουμε να ανακάμψουμε σύντομα μέσω αυτών, για να μη χρεοκοπήσουμε και γίνουν τα παραπάνω.
  22. Παρόλα αυτά, η ΝΔ δεν απηύθυνε ποτέ κραυγές που να λένε ότι μπορεί να καταργηθεί το Μνημόνιο. Δεν έπρεπε να μπούμε σε αυτό, ΑΛΛΑ όλοι ξέρουν ότι δεν μπορούμε σε μία μέρα να βγούμε. Η ΝΔ συμφώνησε με τους στόχους, με τους οποίους δεν νομίζω να διαφωνεί κανείς: μείωση του χρέους, μείωση του ελλείμματος, αύξηση της ανταγωνιστικότητας.
  23. Η διαφορά όμως είναι ότι το ΠΑΣΟΚ ήθελε να φτάσει στα παραπάνω με κατακόρυφη αύξηση της φορολογίας , ενώ η ΝΔ με δραστική μείωση της φορολογίας όπως άλλωστε είχε κάνει και εφάρμοζε σταδιακά πριν το 2009. Τώρα αυτό θα γίνει πιο άμεσα, πιο δραστικά.
  24. Η αριστερά και τα κόμματα της αντίδρασης αντιδρούν εκ του ασφαλούς. Ψηφίζουν ΟΧΙ σε όλα στο κοινοβούλιο την ίδια στιγμή που γνωρίζουν ότι κάποιοι άλλοι θα ψηφίζουν ΝΑΙ και δεν θα χρεοκοπήσει η χώρα, δεν θα φτάσουμε στην ολική καταστροφή. Όμως, θέτω ένα ερώτημα: αν υπήρχαν ακριβώς 150 ψήφοι ναι, και ήταν η 151η η ψήφος του καθενός από όλους όσους λένε ότι θα καταργήσουν μονομερώς το Μνημόνιο, αν δηλαδή το Μνημόνιο και η χρεοκοπία ήταν προσωπική τους απόφαση και η ψήφος τους καθοριστική, θα ψήφιζαν τότε Όχι;
  25. Πολλοί ψηφίζουν την αριστερά ή γενικότερα διάφορα κόμματα χωρίς να σκέφτονται ότι η ψήφος τους είναι εντολή κυβέρνησης. Κάποιοι ψηφίζουν για να δώσουν μία κατεύθυνση, η για λόγους ιστορικούς, η γενικά επειδή στηρίζουν την άνοδο της αριστεράς. Άλλοι απλά δεν έχουν τι να ψηφίσουν και τους φαντάζει "άκακη" η ψήφος προς την αριστερά. Κάθε ψήφος όμως είναι άλλοθι. Είναι σαν να λέμε "ναι θέλω να χρεοκοπήσουμε" ή "ναι θέλω να βγούμε από την Ε.Ε.", δηλαδή "ναι θέλω την παραπάνω ολοκληρωτική καταστροφή"! Σίγουρα κανείς δεν θέλει την καταστροφή και μάλλον όταν ψηφίζει την αριστερά δεν σκέφτεται ούτε τα άλλα 2. Μπορεί να έχει ο καθένας τους δικούς του λόγους για να ψηφίσει την αριστερά, όμως στο τέλος όλοι διαγράφονται και μένουν αυτοί που αφορούν την κρίση και την Ε.Ε., αυτοί που οδηγούν στην καταστροφή. Τέτοιο άλλοθι δεν πρέπει να δοθεί επ'ουδενί.



Μ.Ν.