05 Μαΐου 2012

Βεστερβέλε: Το Βερολίνο θα επεξεργαστεί ένα σύμφωνο ανάπτυξης

O υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Γκίντο Βεστερβέλε δήλωσε σήμερα ότι το Βερολίνο προτίθεται να επεξεργαστεί μετά τις γαλλικές προεδρικές εκλογές ένα σύμφωνο ανάπτυξης, σε συνέντευξή του που δημοσιεύει στο κυριακάτικο φύλλο της η εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung.
"Πιστεύω ότι θα δω τις δύο χώρες μας να προτείνουν στο μέλλον καλές λύσεις για την Ευρώπη και το κοινό μας νόμισμα. Μετά τις εκλογές, θα αρχίσουμε γρήγορα να εργαζόμαστε ώστε να προστεθεί στη δημοσιονομική συνθήκη ένα σύμφωνο ανάπτυξης για περισσότερη ανταγωνιστικότητα", δήλωσε ο Βεστερβέλε στη συνέντευξή του.

Στην ίδια εφημερίδα, ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε τόνισε με τη σειρά του: "Η στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ένωσης περιλαμβάνει εξ αρχής δύο πυλώνες για να θέσει υπό έλεγχο τις δύο αιτίες της κρίσης: τη μείωση των ελλειμμάτων και τις μεταρρυθμίσεις για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας που απουσιάζει, και συνεπώς να δημιουργήσουμε την ανάπτυξη".

Το περασμένο Σάββατο σε συνέντευξή της στη γερμανική εφημερίδα Leipziger Volkszeitung, η καγκελάριος της Γερμανίας Αγγελα Μέρκελ είχε δηλώσει: "Ετοιμάζουμε μια ατζέντα για την ανάπτυξη ενόψει της ευρωπαϊκής συνόδου κορυφής του Ιουνίου", τονίζοντας ωστόσο ότι δεν θα υπάρξουν νέες διαπραγματεύσεις όσον αφορά την ευρωπαϊκή δημοσιονομική συνθήκη.