03 Μαΐου 2012

Αυθαίρετο στη Μύκονο από «εκλεκτή» του Παπακωνσταντίνου

Μετά τον υπουργό Περιβάλλοντος, ο οποίος, όπως είχε αποκαλύψει το «ΘΕΜΑ», διαθέτει αυθαίρετη εξοχική κατοικία στο δάσος της Βραυρώνας Αττικής, μια προσωπική του επιλογή, η Α’ αντιπρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, η κυρία Μαρίνα Σουγιουλτζή, καταγγέλλεται από κατοίκους της Μυκόνου για σωρεία πολεοδομικών παραβάσεων που αφορούν επεκτάσεις στα ενοικιαζόμενα δωμάτια που διαθέτει στο Νησί των Ανέμων.    

Η υπόθεση της κυρίας Σουγιουλτζή, που μόλις στα 32 της χρόνια, και πιο συγκεκριμένα στις 7 Σεπτεμβρίου, ορίστηκε με απόφαση του τότε υπουργού Οικονομικών κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου Α’ αντιπρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, καλύπτοντας το κενό του παραιτηθέντος κ. Γιώργου Χατζηνικολάου, χαρακτηρίζεται από νομικούς παράγοντες των Κυκλάδων ως η μοναδική περίπτωση αυθαίρετης δόμησης στη Μύκονο για την οποία έχουν εκδικαστεί ασφαλιστικά μέτρα.

Η αίτηση των ασφαλιστικών μέτρων εναντίον των οικογενειών Σουγιουλτζή και Κακούρη (συνιδιοκτήτες των ενοικιαζόμενων δωματίων) κατατέθηκε από τους ιδιοκτήτες του ξενοδοχείου «Μανταλένα», οι οποίοι, όπως υποστηρίζουν στο protothema.gr, είχαν έννομο συμφέρον, καθώς οι εργασίες ανακαίνισης και επέκτασης των ενοικιαζόμενων δωματίων σε έκταση που βρίσκεται μπροστά από την επιχείρησή τους θα έκλειναν τη θέα της επιχείρησης τους προς τη  θάλασσα και όχι μόνο.







«Από τις αρχές Γενάρη διαπιστώσαμε ότι είχαν ξεκινήσει εκσκαφές προκειμένου να κατασκευάσουν πισίνα με βοηθητικούς χώρους πολλών τετραγωνικών μέτρων, ενώ πάνω από αυτούς σκόπευαν να φτιάξουν μπαρ και εξωτερικούς τοίχους που θα εμπόδιζαν τον αέρα αλλά συνάμα και την οπτική μας πρόσβαση προς τη θάλασσα», αναφέρει στο protothema.gr η ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου «Μανταλένα», κυρία Μανταλένα Καμπούρογλου. «Γι’ αυτό αποφασίσαμε να δράσουμε. Καταγγείλαμε το γεγονός στην Αστυνομία, η επέμβαση της οποίας ήταν άμεση. Την υπόθεση ανέλαβε η Πολεοδομία του νησιού που, αν και με καθυστέρηση, συνέταξε έκθεση αυτοψίας και επέβαλε πρόστιμα για αυθαίρετες κατασκευές».

Οπως υποστηρίζει η κυρία Καμπούρογλου, προτού καταφύγει στη Δικαιοσύνη και στις αρμόδιες αρχές προσπάθησε να επικοινωνήσει με την αντιπρόεδρο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς προκειμένου να την ενημερώσει και να της ζητήσει να παύσουν οι εργασίες στην επιχείρησή της.

«Οσο και αν προσπάθησα να τη βρω, τόσο στο γραφείο της αφήνοντας μηνύματα όσο και στο προσωπικό της e-mail, δεν πήρα καμία απολύτως απάντηση. Ούτε η οικογένεια Κακούρη, τα μέλη της οποίας είναι συνιδιοκτήτες στα ενοικιαζόμενα δωμάτια, έδειξαν να ευαισθητοποιούνται, οπότε δεν υπήρχε άλλη λύση από το να στραφούμε στη Δικαιοσύνη για να σώσουμε την επιχείρησή μας από τα χειρότερα».

Στην έκθεση αυτοψίας του Τμήματος Πολεοδομίας του νησιού αναφέρεται ότι εντοπίστηκαν κατά τη διάρκεια της έρευνας: αυθαίρετο ισόγειο κτίριο εμβαδού 16 τ.μ. και ύψους 3 και πισίνα 68 τ.μ. χωρίς οικοδομική άδεια. Το πρόστιμο ανέγερσης για το ισόγειο κτίριο υπολογίστηκε στις 16.800 ευρώ, ενώ για την αυθαίρετη πισίνα στις 6.800 ευρώ.   

Η κυρία Σουγιουλτζή ανέλαβε τη θέση της Α’ αντιπροέδρου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς το 2010 με απόφαση του τότε υπουργού Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου.

Εχει διατελέσει στέλεχος στο τμήμα Trading & Πωλήσεων Μετοχών της Barclays Capital στη Νέα Υόρκη με ειδικότητα στα παράγωγα, αναλύτρια επενδύσεων στη Global Finance S.A. στην Αθήνα και στέλεχος επενδυτικής τραπεζικής της Credit Suisse στο Λονδίνο. Κατέχει BA (Hons) στα Οικονομικά από το Cambridge και MBA από το Harvard. Τους τελευταίους μήνες απουσιάζει από την εργασία της με άδεια εγκυμοσύνης.