25 Μαΐου 2012

Και ο λαϊκισμός και η αποχαύνωση των ηλιθίων συνεχίζονται

Δεν πρόκειται να συνετιστεί κανείς και όλοι θα συνεχίσουν να ζητάνε χωρίς να προσφέρουν τίποτα, όσο υπάρχουν άρθρα σαν το παρακάτω που απευθύνονται σε ηλίθιους και τους φουσκώνουν τα μυαλά, ότι μπορούν, χωρίς να εξάγουν τίποτα (30 δις$ εξαγωγές), να έχουν τις ίδιες απαιτήσεις όπως οι Γερμανοί (που εξάγουν κάθε χρόνο 1,5 τρις $) οι Ολλανδοί (660 δις $), οι Γάλλοι (600 δις$), οι Ισπανοί (300 δις$), οι Ιρλανδοί (126 δις$) ή ακόμα και οι Πορτογάλοι (60 δις$).
Όσο τους παραμυθιάζουν ότι τα λεφτά τους πάνε μέσω αγορών στη Γερμανία (!!) όπου γίνονται αυξήσεις των υπαλλήλων επειδή κάποιοι γερμανοί θα πάρουν 4% αύξηση μετά από 10 χρόνια στα οποία εμείς πήραμε συνολικά αύξηση 30%!!! Ποια λεφτά μας (τα δανεικά;) πάνε ρε μαλάκ@@ στη Γερμανία, όταν έχουμε έλλειμμα ισοζυγίου εμπορικών συναλλαγών 28 δις $ σχεδόν όσο η Ιαπωνία (-31,5 δις$) και λίγο μικρότερο από την Ιταλία (-34 δις$). Τι παράγουμε και τι πουλάμε εμείς για να έχουμε λεφτά και να πηγαίνουν στη Γερμανία και στην Ολλανδία για να "θρέψουν τους εκεί κηφήνες", γιατί μας το έχετε πει και αυτό: ότι δουλεύουμε τις περισσότερες ώρες στον κόσμο... και κρύβετε ότι σ' αυτές τις ώρες που "δουλεύουμε" τα ξύνουμε στο δημόσιο ή λουφάρουμε ή "πλακωνόμαστε" με στοίβες φακέλων και άχρηστων εγγράφων.

Θα πει κανένας καμιά αλήθεια στο λαό; Πχ. ότι πρέπει να κόψει τα σούρτα φέρτα στα κινητομάγαζα για να κάνει επίδειξη κινητού στην παρέα; Θα πει κανένας στον αποχευνωμένο που μου στέλνει μαιλ και μου λέει: "Δεν ξέρω τι λές εσύ αλλά η γυναίκα μου είναι άνεργη και εγώ είμαι στα πρόθυρα της ανεργίας και αν με διώξουν θα τους σκοτώσω" και κάτω από το μήνυμα λέει:

"Εστάλη από το iphone μου"

Θα πει κανένας στον ηλίθιο που δεν έχει παντελόνι να αλλάξει ότι δεν χρειάζεται να αγοράσει με δόσεις τηλεόραση plasma 42" γιατί ούτε ο Ολλανδός έχει;

Αυτό είναι το ζητούμενο και μην αρχίσετε να λέτε παπαριές στα σχόλια γιατί σας είπα: Τα έχω πάρει και από τους Γερμανούς και από τη ΝΔ... πείτε τίποτα άλλο

Διαβάστε και το άρθρο να ξαναπεράσετε στον κόσμο σας

Στη Γερμανία τώρα δίνουν αυξήσεις, με τα λεφτά... του Νότου!

«Πανευρωπαϊκή λιτότητα», είπατε; Όχι ακριβώς... Στη Γερμανία σπάνε ρεκόρ οι καταθέσεις, γίνεται ... πάρτι με τις αποδοχές των τραπεζιτών, αλλά αυξάνονται – έπειτα από χρόνια- και οι μισθοί των εργαζομένων, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων του Δημοσίου.
Όπως δείχνουν τα στοιχεία που ανακοίνωσε η ομοσπονδιακή τράπεζα της χώρας, η Bundesbank, αλλά και στατιστικές που εμπεριέχονται σε ρεπορτάζ της εφημερίδας «Έθνος», η χώρα της Άνγκελα Μέρκελ αρχίζει να διανύει περίοδο «παχιών αγελάδων».
Χαρακτηριστικό το σχόλιο της εφημερίδας Hamburger Abendblatt: «Οι Γερμανοί είναι τόσο πλούσιοι όσο ποτέ άλλοτε».
Πολλές παράμετροι συμβάλλουν, βεβαίως, σε αυτό. Ανάμεσά τους, σημαντικό είναι το ειδικό βάρος που προσλαμβάνει η δυνατότητα της γερμανικής οικονομίας να αποκομίζει οφέλη από τον τρόπο με τον οποίο το Βερολίνο «έπλασε» την Ευρωζώνη. Εν ολίγοις, αυτό που συνήθως οι οικονομολόγοι προσδιορίζουν με τη φράση «τα ελλείμματα του Νότου φτιάχνουν τα γερμανικά πλεονάσματα».
Αυξήσεις σε πολλούς κλάδους – και στο γερμανικό Δημόσιο
Να τι γίνεται, λοιπόν, στη Γερμανία, την ώρα κατά την οποία το Βερολίνο υποχρεώνει τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες να υπομένουν λιτότητα – από ... αισθητή μέχρι και αφόρητη, κατά περίπτωση:
Πρώτον: Στο τέλος του 2011 οι τραπεζικές καταθέσεις έφθασαν τα 4,7 τρισεκατομμύρια ευρώ. Το ποσό αυτό συνιστά ιστορικό ρεκόρ, αλλά και αύξηση κατά 149 δισεκατομμύρια ευρώ, σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.
Δεύτερον: Έπειτα από πολλά – περίπου δέκα- χρόνια «παγωμένων» μισθών και μέτρων «εσωτερικής υποτίμησης», αρχίζουν πάλι να δίνονται αυξήσεις σε πολλές κατηγορίες εργαζομένων.
Αυτό βεβαίως συχνά γίνεται υπό την πίεση κινητοποιήσεων που κάνουν τα Συνδικάτα, τα οποία διαισθάνονται ότι κατέφθασε -πάλι- η ώρα των διεκδικήσεων.
Προσφάτως το Συνδικάτο των μεταλλουργών IG Metall, το οποίο εκπροσωπεί πάνω από τρία εκατομμύρια ανθρώπους, πέτυχε αύξηση ύψους 4,3%, τη μεγαλύτερη της τελευταίας 20ετίας στον κλάδο.
Ελαφρώς μεγαλύτερη – 4,5%- μισθολογική αύξηση εξασφάλισε στους εργαζόμενους της χημικής βιομηχανίας το Συνδικάτο IG BCE. Νωρίτερα, κατά τους περασμένους μήνες, αυξήσεις είχαν κερδίσει εργαζόμενοι σε πολλούς σε τομείς του Δημοσίου, καθώς και στις τηλεπικοινωνίες.
Τρίτον: Έχει «ανάψει» το ... πάρτι στις τάξεις των τραπεζιτών! Το εποπτικό συμβούλιο της Commerzbank, της δεύτερης μεγαλύτερης γερμανικής τράπεζας, αποφάσισε προ ημερών να καταργήσει το ανώτατο όριο που είχε τεθεί στους μισθούς των διευθυντικών της στελεχών. Το πλαφόν ήταν 500.000 ευρώ ετησίως, αλλά ανήκει πλέον στο παρελθόν..