14 Ιουνίου 2012

Καρασμάνης (Πέλλα, ΝΔ): Στις 17 Ιουνίου, ας πάμε στις κάλπες με νηφαλιότητα και λογική

Συμπατριώτισσες και συμπατριώτες

Λιγότερο από μια εβδομάδα, από τις κάλπες της 17ης Ιουνίου, θεωρώ υποχρέωσή μου να απευθυνθώ σε σας, στους συντοπίτες, που επί 16 και πλέον χρόνια με τιμάτε με την εμπιστοσύνη και την ψήφο σας.

Γνωρίζετε καλά, ότι στην επικείμενη εκλογική αναμέτρηση, δεν θα υπάρξουν σταυροί προσωπικής προτίμησης. Θα υπάρξει μόνον η επιλογή του Κόμματος, της Παράταξης που θα κληθεί να αναλάβει την ευθύνη της διακυβέρνησης της χώρας, σε μια περίοδο ιστορικά κρίσιμη.

Συνεπώς, αυτή η επικοινωνία μαζί σας, εκ των πραγμάτων δεν στοχεύει στην προσέλκυση ψήφων στο πρόσωπό μου. Στοχεύει αποκλειστικά να καλέσει σε συσπείρωση γύρω από τη μοναδική πολιτική δύναμη που θέλει και μπορεί να ανταποκριθεί υπεύθυνα στην πρόκληση των καιρών.

Μέχρι και πριν λίγες μέρες, υπήρχαν κάποιοι που αμφισβητούσαν ότι η εκλογική περιπέτεια στην οποία έχει εμπλακεί η Ελλάδα, είναι μια δοκιμασία από τις σκληρότερες και πιο επικίνδυνες των τελευταίων δεκαετιών.

Ας αναρωτηθούν αν έχουν την ίδια άποψη σήμερα. Σήμερα που ο ορυμαγδός από τα ευρωπαϊκά κέντρα αποφάσεων κορυφώνεται σε βάρος της Ελλάδας. Σήμερα που τα πιο επίσημα στοιχεία ¨ανακηρύσσουν¨ τη χώρα μας πρωταθλήτρια στην ανεργία, με το θλιβερό ρεκόρ στη Μακεδονία - Πέλλα και, κυρίως, στους νέους και στις νέες μας. Σήμερα που η εγκληματικότητα εξαπλώνεται ανεξέλεγκτα υπό τα όμματα μιας άβουλης και ανίκανης Πολιτείας, που εξωθεί ευυπόληπτους πολίτες να καταφεύγουν στην αυτοάμυνα και στην αυτοδικία. Σήμερα που και ο ελληνικός πολιτικός πολιτισμός, διασύρεται και ευτελίζεται σε ζωντανά τηλεοπτικά πλάνα που κάνουν το γύρο του πλανήτη. Φίλες και φίλοι

Ενδεχομένως, μέχρι και τις εκλογές της 6ης Μαϊου, το δίλημμα να ήταν ¨μέσα ή έξω από το ευρώ¨, ¨μέσα ή έξω από την Ευρωπαϊκή Ενωση¨.

Στις εκλογές της 17ης Ιουνίου, δεν υπάρχουν μόνον τα παραπάνω – σοβαρότατα - διλήμματα. Υπάρχει και ένα τεράστιο διακύβευμα: Αν θα πούμε ¨όχι¨ σε αλαζονικές, συμπεριφορές, σε ανεφάρμοστες τριτοκοσμικές πολιτικές, σε επικοινωνιακά ¨τρυκ¨, σε επικίνδυνους ¨λεονταρισμούς¨ που μαθηματικά οδηγούν την Ελλάδα σε διεθνή απομονωτισμό…

Αν θα βγάλουμε μόνοι τα μάτια μας, με μια μονομερή καταγγελία της δανειακής σύμβασης σπρώχνοντας την πατρίδα μας στον αρμαγεδδώνα μιας ανεξέλεγκτης κατάστασης...... Ή αν η χώρα θα αποκτήσει μια Κυβέρνηση ισχυρή, με πρόσωπα, ικανά, έμπειρα, αποτελεσματικά, καταξιωμένα στην κοινωνία, που θα μπορέσουν να δώσουν ξανά την χαμένη αξιοπιστία, την πολιτική σοβαρότητα, να σηκώσουν το βάρος της ευθύνης, και να κρατήσουν την Ελλάδα όρθια, στην πρώτη ταχύτητα της ευρωζώνης. Μια Κυβέρνηση που θα μπορέσει να καταλαγιάσει τις σημερινές οξείες αντιπαραθέσεις, που μας έχουν οδηγήσει στο χείλος του γκρεμού… Που θα είναι ικανή αλλά και αξιόπιστη να διαπραγματευτεί τα συμφέροντα των μισθωτών, των συνταξιούχων, των μικρομεσαίων επιχειρηματιών, των εργαζόμενων, των ανέργων, που οι Κυβερνήσεις της τελευταίας τριετίας τους άφησαν ανυπεράσπιστα έρμαια στις ορέξεις της τρόικας και των συμφερόντων των ισχυρών της Ευρώπης.

Ένα ακόμη διακύβευμα αφορά ειδικότερα στο Νομό μας: Είναι το αν επιτέλους θα ¨ξεπαγώσουν¨ τα έργα πνοής (οδικό δίκτυο, φράγματα, έργα υποδομών στην υγεία, στην παιδεία, στον πολιτισμό και τον αθλητισμό) που ως γνωστόν, έχουν την έγκριση της Ευρωπαϊκής Ενωσης και διασφαλισμένη τη χρηματοδότηση για την κατασκευή τους, αλλά οι Κυβερνήσεις της τελευταίας τριετίας τα κρατούν στο ψυγείο. Επίσης αν, ο πρωτογενής τομέας θα πρωταγωνιστήσει στην έξοδο της χώρας από την κρίση, με συγκεκριμένες προτάσεις που έχω καταθέσει και έχουν συμπεριληφθεί στο Κυβερνητικό Πρόγραμμα 2012 – 2020.

Η μεγάλη φιλελεύθερη Παράταξη, η Νέα Δημοκρατία, που με την ιστορική πρωτοβουλία του Αντώνη Σαμαρά, συσπειρώνει πλέον όλες τις υγιείς πατριωτικές δυνάμεις του χώρου μας, βρίσκεται ήδη επικεφαλής στη μεγάλη προσπάθεια.

Ας αφήσουμε στην άκρη το θυμό, την οργή, την αγανάκτηση που καθόρισαν τη ψήφο μας στις 6 Μαϊου. Στις 17 Ιουνίου, ας πάμε στις κάλπες με νηφαλιότητα και λογική.

Δεν παραγράφουμε τις ευθύνες κανενός. Αλλά αυτή η αναμέτρηση, δεν είναι εκλογές καταλογισμού. Είναι η ευκαιρία – ίσως η τελευταία – να μην αφήσουμε την Ελλάδα να πισωγυρίσει στη δεκαετία του ’50, αλλά να την κρατήσουμε όρθια και αξιόμαχη μπροστά στις προκλήσεις του σήμερα και του αύριο.

Και ο δρόμος αυτός, περνάει μέσα από μια ισχυρή Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Της Παράταξης που οδήγησε την Ελλάδα στην πανίσχυρη Ευρωπαϊκή Αμφικτιονία και που εγγυάται τη δύσκολη αλλά σίγουρη Ευρωπαϊκή της πορεία.