14 Ιουνίου 2012

"Θύματα της ομορφιάς"; Διχάζουν οι αποκρουστικές φωτογραφίες βουλγαρικού τεύχους

Κάποιοι τις έχουν χαρακτηρίσει "διεστραμμένες". Άλλοι πάλι τις θεωρούν μορφή τέχνης. Το σίγουρο είναι ότι οι φωτογραφίες "κακοποιημένων" γυναικών στο βουλγαρικό περιοδικό 12 έχουν καταφέρει να προκαλέσουν.

Xρησιμοποιώντας τον τίτλο "Θύματα της ομορφιάς" (Victims of beauty) το  βουλγαρικό περιοδικό 12 δημοσιεύει μερικές φωτογραφίες γυναικών που υποτίθεται ότι έχουν πέσει θύματα κακοποίησης.
Τα έξι μοντέλα απαθανατίστηκαν με μαυρισμένα μάτια, βαθιές πληγές στο πρόσωπό τους αλλά και εγκαύματα, ποζάροντας για τον φωτογράφο Vasil Germanov.


Παρ' όλο που για το περιοδικό το κόνσεπτ αυτό θεωρείται εξαιρετικά πετυχημένο, από άλλη μερίδα ανθρώπων χαρακτηρίζεται ως διεστραμμένο, όπως αναφέρει το δημοσίευμα της βρετανικής dailymail.


Ο Alison Meldrum μέλος της οργάνωσης Standing Together κατά της ενδοοικογενειακής βίας τόνισε: "Δεδομένου ότι η βία έχει παρουσιάσει τεράστια αύξηση στις σχέσεις μεταξύ των εφήβων, είναι πολύ ανησυχητικό να παρουσιάζεται ως τέχνη αυτό το είδος της διαστροφής."


Αν εξαιρέσει κανείς τα ''χτυπήματα'' σε κάποια σημεία του προσώπου ή του λαιμού τους, τα μοντέλα ποζάρουν αψεγάδιαστα, φορώντας ρούχα γνωστών επωνυμιών όπως Valentino, Galdini και H&M.



Να σημειωθεί ότι στα τέλη της δεκαετίας του '80, το μοτίβο της κακοποιημένης γυναίκας ήταν κλασικό στις διαφημίσεις οι οποίες φωτογράφιζαν χτυπημένες γυναίκες που συχνά ήταν είτε φιμωμένες και δεμένες με σχοινιά.

http://www.cosmo.gr