14 Ιουνίου 2012

Merkel: Η Γερμανία δεν είναι τόσο δυνατή για να λύσει μόνη όλα τα προβλήματα

Την πολιτική ενοποίηση της Ευρώπης ζήτησε σε ομιλία της την Πέμπτη στο γερμανικό κοινοβούλιο η καγκελάριος Angela Merkel, ενώ όπως είπε, η Γερμανία είναι δυνατή αλλά όχι τόσο για να λύσει μόνη της όλα τα προβλήματα.

«Η δύναμη της Γερμανίας δεν είναι ανεξάντλητη, η δύναμη της Γερμανίας δεν είναι απεριόριστη», δήλωσε χαρακτηριστικά η Γερμανίδα καγκελάριος.


Η ίδια πρόσθεσε ότι το θέμα που θα κυριαρχήσει στη Σύνοδο Κορυφής την Τρίτη στο Μεξικό θα είναι η τρέχουσα ευρωπαϊκή κρίση χρέους και οι τρόποι επίλυσής της. Τα μάτια όλων είναι ξανά στραμμένα στην Γερμανία και στο τι θα προτείνει για «λύτρωση» από την κρίση, είπε, ενώ προειδοποίησε για υπέρμετρες προσδοκίες από την Γερμανία. «Όλες οι συμφωνίες και τα πακέτα είναι άχρηστα αν αποδειχθεί ότι ξεπερνούν τις δυνατότητες της Γερμανίας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, η Merkel επανέλαβε την στήριξή της στην απόφαση της Ισπανίας να ζητήσει βοήθεια για τις τράπεζές της. «Όσο πιο σύντομα η Ισπανία ζητήσει βοήθεια, τόσο το καλύτερο», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Τέλος, η Γερμανίδα καγκελάριος ζήτησε από την ΕΚΤ να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην εποπτεία των τραπεζών της Ευρώπης, επικαλούμενη τα ανακριβή αποτελέσματα των stress tests των ισπανικών τραπεζών. «Δεν θα διαφωνούσα αν η ΕΚΤ διέθετε μεγαλύτερη εποπτική δύναμη που θα μας γλύτωνε από την καθυστέρηση στη λήψη αποφάσεων», ανέφερε.


Πηγή:www.capital.gr