20 Αυγούστου 2012

Ο Σεραφείμ Κοτρώτσος και το παρεάκι του Αθήνα 2004 "έφαγαν" 2 δισ. δραχμές σε... δεξιώσεις

[Θα μας πει κανας πούστ@@ τι αμαξάκι πληρώσαμε του Κοτρώτσου που κάθε βράδυ από τον realfm ζητάει να πάνε οι πολιτικοί φυλακή; Γιατί το ίδιο το τομάρι δε νομίζω να ευαισθητοποιηθεί και να μας πει έστω για την περιέργειά μας, πόσα μας χρέωσε και πόσα πληρώνουμε σήμερα εξαιτίας του...]

Ρεκόρ σπατάλης του δημοσίου χρήματος σημειώνεται στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας με απευθείας αναθέσεις προμηθειών εκατομμυρίων ευρώ, δεκάδες αδιαφανείς διαδικασίες και υπέρογκες δαπάνες, όπως διαπίστωσε η τριμελής Ελεγκτική Επιτροπή.

Η Επιτροπή ήταν αρμόδια ώστε να ερευνήσει την οικονομική διαχείριση της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων ''Αθήνα 2004'', το πόρισμα της οποία είχε είχε παραδοθεί στον τότε πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, στον πρόεδρο της Βουλής και στα αρμόδια υπουργεία, σύμφωνα με την Real News.

Το πόρισμα αφορά τα έτη 2000-2001 και μεταξύ άλλων παρατυπιών αναφέρει πως η Οργανωτική Επιτροπή ξόδεψε μέσα σε ένα χρόνο περισσότερα από 2 δισεκατομμύρια δραχμές για δημόσιες σχέσεις, δεξιώσεις, εκθέσεις και τραπεζώματα ξένων και εγχώριων προσκεκλημένων, δημοσιογράφων και λοιπών παραγόντων.

Το ίδιο χρονικό διάστημα προχώρησε σε ενοικιάσεις πολυτελών αυτοκινήτων για τα στελέχη της με απευθείας αναθέσεις, χωρίς διαγωνισμούς ή έρευνες αγοράς.

''Χρυσές'' δημόσιες σχέσεις


Παράλληλα, προσέλαβε επιλεκτικά και παράνομα πλήθος υψηλόβαθμων υπαλλήλων για να στελεχώσουν την Οργανωτική Επιτροπή, με υψηλότατες αμοιβές που έφταναν τα 4 εκατομμύρια δραχμές μηνιαίως.

Όλα αυτά τα στοιχεία αναφέρονται μόνο στην πρώτη διετία, ενώ η κορύφωση των εξόδων σημειώθηκε στις επόμενες οικονομικές χρήσεις της, κυρίως την περίοδο 2003-2004.

Ειδικότερα, υπό τον τίτλο ''Διαχείριση Αναγκών Εθυμοτυπίας και Δημοσίων Σχέσεων'', οι ελεγκτές αναφέρουν πως μόνο για το 2000 το ύψος της δαπάνης άγγιξε τα 2,168 εκατομμύρια δραχμές.

Χαρακτηριστικές της κατάστασης που επικρατούσε στον τομέα των δημοσίων σχέσεων του ''Αθήνα 2004'' είναι ''οι επισκέψεις'' της Επιτροπής σε εστιατόριο, στο οποίο παρέθεσε δείπνο σε 165 άτομα συνολικού ύψους 2.412.900 δραχμές.