28 Αυγούστου 2012

Ο ΓΑΠ βρίσκεται στο Κέιπ Τάουν και κυνηγά ψήφους

Στο Κέιπ Τάουν βρίσκεται ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, προκειμένου να ενισχύσει την υποψηφιότητα του για τη θέση του προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς. Ο πρώην πρωθυπουργός εδώ και πολλούς μήνες έχει καταστήσει σαφή την πρόθεσή του να διεκδικήσει την επανεκλογή του ως προέδρου.

Γι αυτό και ο κ.Παπανδρέου ζήτησε -προκαλώντας γέλια και ειρωνικά σχόλια- τη χορήγηση άδειας από τη Βουλή, προκειμένου να βρεθεί στη νοτιοαφρικανική πόλη πάντως όπου αυτές τις ημέρεςσυνεδριάζει η Σοσιαλιστική Διεθνής για να εκλέξει το νέο της προεδρείο στις 31 του μήνα.

Πάντως χωρίς αντίπαλο, όπως όλα δείχνουν, θα επαναδιεκδικεί ο Γιώργος Παπανδρέου την επανεκλογή του στην ηγεσία της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, αφού η γαλλίδα Σεγκολέν Ρουαγιάλ αποφάσισε να μην είναι τελικά υποψήφια. Ωστόσο ο πρώην πρωθυπουργός συνεχίζει τις επαφές και τις ζυμώσεις, αφού δεν αποκλείεται να κατατεθεί και άλλη υποψηφιότητα.

Σύμφωνα με τα Νέα Βέβαια στο Κέιπ Τάουν ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, δεν θα είναι μόνος, αφού στη Σοσιαλιστική Διεθνή θα συμμετέχουν -μετά από εντολή Βενιζέλου- ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Γιάννης Μανιάτης και ο υπεύθυνος Εξωτερικών Σχέσεων του κόμματος Πάνος Μπεγλίτης, με στόχο την προώθηση της εικόνας της χώρας στο εξωτερικό.

«Όπλο» τους ένα τετρασέλιδο που συνέταξε η Ιπποκράτους και δείχνει πώς έπιασαν τόπο οι θυσίες των Ελλήνων τα τελευταία δύο χρόνια. Στο ίδιο πακέτο θα έχουν και την έκθεση της Εθνικής Τράπεζας της Ιρλανδίας, η οποία αναγνωρίζει τις προόδους που σημειώθηκαν στην ελληνική οικονομία τα τελευταία δύο χρόνια.