03 Αυγούστου 2012

Handelsblatt: Οι ηγετικές ικανότητες του Σαμαρά υποχρέωσαν Βενιζέλο-Κουβέλη να συμφωνήσουν

Άρθρο για τον Αντώνη Σαμαρά δημοσιεύει η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt, στο οποίο σχολιάζονται οι ηγετικές ικανότητες του Έλληνα πρωθυπουργού.

Με αφορμή τις εξελίξεις στην χώρα μας, με τις απανωτές συσκέψεις των πολιτικών αρχηγών, τις συναντήσεις του Γιάννη Στουρνάρα με την Τρόικα αλλά και τον «πυρετό» του οικονομικού επιτελείου για τις αναγκαίες περικοπές, η γερμανική εφημερίδα σχολιάζει πως ο Αντώνης Σαμαράς εξασφάλισε την στήριξη των κυβερνητικών του εταίρων.

Κατά την διάρκεια της σύσκεψης που έγινε την Τετάρτη στο Μέγαρο Μαξίμου, ο Αντώνης Σαμαράς, σύμφωνα με την Handelsblatt, με τις ηγετικές του ικανότητες απέσπασε την στήριξη για την συνέχεια, του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου και του προέδρου της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτη Κουβέλη.

Η Handelsblatt αναφέρει χαρακτηριστικά πως κατά την διάρκεια της θυελλώδους συνεδρίασης, ο πρωθυπουργός κατέστησε σαφές στους κυβερνητικούς εταίρους πως δεν υπάρχει προς στιγμήν περιθώριο για επαναδιαπραγμάτευση.

Πάντως η γερμανική εφημερίδα τονίζει ότι αν οι τρεις αρχηγοί δεν συμφωνήσουν για τα μέτρα λιτότητας, η χώρα θα βρεθεί ξανά αντιμέτωπη με τον κίνδυνο της χρεοκοπίας το Σεπτέμβριο.