15 Ιουνίου 2013

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Και εδώ παραμένει μπροστά η ΝΔ (όλη η δημοσκόπηση)

Και στη δημοσκόπηση της Metron Analysis συνεχίζει να προηγείται η ΝΔ του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην πρόθεση ψήφου (μαύρη στήλη) προηγείται η Νέα Δημοκρατία με...
ισχνή διαφορά 0,2% ενώ τον Απρόλιο προηγούνταν με 0,6% . Συγκεκριμένα, το ποσοστό που συγκεντρώνει είναι 20,2% και ακολουθούν ο ΣΥΡΙΖΑ με 20%, η Χρυσή Αυγή με 8,1%, το ΠΑΣΟΚ με 4,7%, η Δημοκρατική Αριστερά με 4,6%, οι ΑΝ.ΕΛ με 4,5% και το ΚΚΕ με 3,6%.

Ενδεικτικό είναι το ποσοστό των ερωτηθέντων που απαντούν ότι δεν θα ψηφίσουν. Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, αγγίζει το 13%.

Όσον αφορά το κλείσομο της ΕΡΤ, 7 στους  10 Έλληνες, έτσι όπως τους έθεσε την ερώτηση η METRON Analysis, λένε ότι δεν έπρεπε να κλείσει. Στο ερώτημα αν προτιμάνε μια νέα ΕΡΤ το 43% λέει ναι και το 49% λέει οτι προτιμάει αυτό που μέχρι τώρα έβριζε, ώστε να συνεχίσει να βρίζει... Φυσικά ενδιαφέρον θα είχε το ερώτημα "πιστεύετε ότι με "ανοιχτή" ΕΡΤ θα μπορούσε να γίνει αναδιαρθρωσή της ή θα την έκλειναν οι συνδικαλιστες;"

Στο ερώτημα αν θα πρέπει να παραμείνουν στην κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, παρά τη διαφωνία τους, ή να αποχωρήσουν και να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές, το 49% των ερωτηθέντων απαντούν να κάνουν κωλοτούμπα και να παραμείνουν και το 47% να αποχωρήσουν.